Τάρτα Λεμόνι
Μια από τις αγαπημένες τάρτες, η τάρτα λεμόνι έχει φανταστική γεύση και εντυπωσιακή παρουσίαση!
Υλικά
- 1 1/4 αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ. σούπας ζάχαρη
- 1/2 κ. γλυκού αλάτι
- 7 κ. σούπας κρύο βούτυρο
- 3 κ. σούπας κρύο νερό
- Για τη γέμιση λεμονιού:
- 8 κ. σούπας βούτυρο
- 1/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
- 2 αυγά
- 3 κρόκοι αυγών
- 2/3 φλιτζ. χυμός λεμόνι
- 2/3 φλιτζ. ζάχαρη
- 4 κ. γλ. ξύσμα λεμονιού
Εκτέλεση συνταγής
- Αναμείξτε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπώλ και εκεί προσθέστε το κρύο βούτυρο κομμένο σε κομμάτια.
- Προσθέστε το κρύο νερό και ανακατέψτε το μείγμα ελαφρά για λίγο ώσπου να μοιάζει με μια μάζα.
- Διαχωρίστε τη ζύμη σε 2 μπάλες, στρώστε σε σχήμα δίσκου (χοντρού) και τυλίξτε με διαφανή μεμβράνη.
- Αφήστε τις στο ψυγείο για κάποιες ώρες πριν τις χρησιμοποιήσετε.
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 C.
- Πάρτε τα δυο κομμάτια και ενώστε τα σε ένα ζυμώνοντας καλά, τοποθετείστε τη ζύμη σε ένα στρογγυλό ταψάκι ή πιάτο με τοιχώματα, κόψτε ότι περισσέψει στην άκρη από το σχήμα δίσκου και δημιουργήστε τη βάση της τάρτας.
- Ψήνουμε για 15 λεπτά τη βάση της τάρτας με λαδόκολλα και ακολούθως ψήνουμε το καπάκι χωρίς λαδόκολλα για άλλα 5 λεπτά.
- Αφήστε την τάρτα στην άκρη να κρυώσει.
- Βάλτε σε μπεν μαρί να ζεσταθεί το βούτυρο του μίγματος και την κρέμα γάλακτος ώστε να γίνουν ενιαίο μείγμα και αφήστε στην άκρη.
- Σε ξεχωριστό μπωλάκι βάλτε στο ίδιο μπεν μαρί και ανακατέψτε τα αυγά, τους κρόκους και τη ζάχαρη, για 3 λεπτά.
- Περιχύστε με τη γέμιση λεμόνι την τάρτα και ψήστε τη για 25 με 30 λεπτά μέχρι να χρυσίσει και να είναι έτοιμη η γέμιση.
- Αφήστε την τάρτα να κρυώσει για 15 λεπτά.
Σημειώσεις συνταγής
Σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου ή αν θέλετε βάλτε στο ψυγείο προτού σερβίρετε.