Σπιτική σαντιγί

Σπιτική σαντιγί

Συστατικό επιτυχίας για εύγευστα γλυκά άλλα και ως γαρνιτούρα, η καλή σαντιγί, είναι από τα πιο απλά γλυκίσματα ζαχαροπλαστικής στην παρασκευή της με γεύση που απλά αρέσει.

  • Κατηγορία: Γλυκά
  • Σερβίρει 4
  • Average: 4.2 (12 votes)

Υλικά

  • 500γρ. κρέμα γάλακτος
  • 30 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 βανίλια

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βάζετε την κρέμα και το μπολ όπου θα χτυπηθεί η σαντιγί για 15 λεπτά στην κατάψυξη να κρυώσουν.
  2. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος και την βανίλια, με μίξερ στη γρήγορη ταχύτητα για 2 1/2 λεπτά και όταν αρχίζει να πήζει, πασπαλίζετε από πάνω την άχνη, συνεχίζοντας το χτύπημα.
  3. Σταματάτε το χτύπημα με το που πήξει , γιατί αλλιώς η σαντιγί θα κόψει και θα κάτσει.

Σημειώσεις συνταγής

Προσαρμόζουμε τις ποσότητες αναλόγως με το πόση σαντιγί θα χρειαστούμε.


Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα