Σπιτική μαγιονέζα
Πώς μπορεί κανείς να ετοιμάσει σπιτική μαγιονέζα με φρέσκα και αγνά υλικά και μάλιστα ανάλογα με τις προτιμήσεις του; Δείτε τη συνταγή μας για σπιτική μαγιονέζα!
Υλικά
- 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
- 2 κρόκοι αυγού
- 1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα σκόνη
- 1 κουταλιά της σούπας ξύδι
- χυμός λεμονιού
- αλάτι
Εκτέλεση συνταγής
- Βάζουμε σε ένα μπολ τη μουστάρδα, το αλάτι και τους κρόκους.
- Ανακατεύουμε με σύρμα, προσθέτοντας μερικές σταγόνες ξύδι, ώσπου το μείγμα να γίνει σαν αλοιφή.
- Ανακατεύουμε συνέχεια ενώ ρίχνουμε λάδι πολύ σιγά μέχρι να αδειάσει το φλιτζάνι.
- Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και προσθέτουμε το ξύδι και το χυμό του λεμονιού και η μαγιονέζα μας είναι έτοιμη.