Σπαγγέτι με κολοκυθάκια
Σπαγγέτι με κολοκυθάκια, μια φρέσκια και καλοκαιρινή συνταγή για ελαφριά και γευστικά ζυμαρικά!
Υλικά
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκκομμένο
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 κ. σούπας βούτυρο
- 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 4 κολοκύθια λεπτοκομμένα
- αλάτι, πιπέρι
- 1 κιλό μακαρόνια σπαγγέτι (Νο 7-10)
- 1 τοματοχυμός
Εκτέλεση συνταγής
- Ξεκινάμε σωτάροντας το ψιλοκομμένο σκόρδο και κρεμμύδι σε ελαιόλαδο, σε ένα μεγάλο σκεύος για 2 περίπου λεπτά.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τα κολοκυθάκια σε φέτες.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και βράζουμε για 10 λεπτά στον ατμό τους μέχρι να μαλακώσουν τα κολοκύθια.
- Εντωμεταξύ, ρίχνουμε τα σπαγγέτι σε βραστό αλατισμένο νερό και βράζουμε για 10 λεπτά ώσπου να γίνουν al dente.
- Σουρώνουμε τα μακαρόνια και την ίδια στιγμή προσθέτουμε το χυμό ντομάτας στα κολοκυθάκια, ανακατεύουμε και βράζουμε για πολύ λίγη ώρα.
- Σερβίρουμε τα μακαρόνια μας με τη σάλτσα ντομάτας και κολοκυθιών.
Σημειώσεις συνταγής
Φυσικά μπορούμε να πασπαλίσουμε οποιοδήποτε τυρί της αρεσκείας μας από πάνω από το Σπαγγέτι με κολοκυθάκια αλλά τρώγονται και σκέτα για πιο ελαφρά.