Σούπα τραχανά με μανιτάρια και προσούτο
Μια πρωτότυπη ιδέα για τραχανά σούπα είναι μια ιταλική παραλλαγή, με μανιτάρια και προσούτο. Σας την παρουσιάζουμε!
Υλικά
- 1 φλιτζάνι τραχανάς ξινός
- 1,5 λίτρο ζωμός λαχανικών
- 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 300 γραμμ. μανιτάρια (κομμένα σε μικρά κομμάτια)
- 2 μέτρια κρεμμύδια σε κυβάκια
- 1 κ. σούπας πάπρικα
- 1 κ. σούπας δυόσμος ξερός (τριμμένος)
- 1 σκελίδα σκόρδο (λιωμένη)
- 4 φέτες προσούτο
Εκτέλεση συνταγής
- Σε μια κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 10 λεπτά το κρεμμύδι και το σκόρδο (και τα δύο ψιλοκομμένα και αν θέλουμε το σκόρδο λιωμένο). Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλατοπίπερο και την πάπρικα και σοτάρουμε για άλλα 10 λεπτά μέχρι και τα μανιτάρια να βγάλουν τα υγρά τους.
- Προσθέτουμε τον τραχανά, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών. Όταν πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σούπα να βράσει για άλλα 10 λεπτά μέχρι να χυλώσει.
- Ρίχνουμε το δυόσμο (ή εναλλακτικά καλοχτυπημένο εστραγκόν) στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας.
- Εντωμεταξύ, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C ψήνουμε τις φέτες προσούτο για 15 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανές.
- Κάθε πιάτο σερβίρεται με μια φέτα προσούτο.
Σημειώσεις συνταγής
Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε μέσα στη σούπα μας, κρουτονςή να σερβίρουμε με ζεστή μπαγκέτα ή γενικά ζεστό ψωμί. Καλή μας όρεξη!