Σούπα Γκουλάς από μοσχάρι
Υλικά
- 1 κ. μοσχάρι (σπάλα)
- 3 μέτρια κρεμμύδια
- 1/2 φλ.τσ. βούτυρο
- 1 κ.σ. πάπρικα
- 2 κ.γλ. αλάτι
- 4 κ.σ. ζεστό νερό
- 3 μέτριες ντομάτες
- Προαιρετικά:
- 1/2 φλ.γλ. κρέμα γάλακτος
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1/2 κ.γλ. γλυκάνισο
Εκτέλεση συνταγής
- Κόβετε το κρέας σε μικρούς κύβους έχοντας πρώτα αφαιρέσει την πέτσα και τα κόκαλα. Καθαρίζετε και κόβετε τα κρεμμύδια και τα κόβετε σε λεπτά φετάκια.
- Ζεσταίνετε σε κατσαρόλα (ή χύτρα) το βούτυρο και ροδίζετε ελαφρά το κρέας με τα κρεμμύδια. Προσθέτετε την πάπρικα, το αλάτι, το νερό, τις ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες και το γλυκάνισο.
- Αφήνετε το κρέας να σιγοψηθεί επί 60 λεπτά στην κατσαρόλα (ή 25 στη χύτρα). Στο τέλος, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος αφού πρώτα την έχετε αναμίξει με το χυμό λεμονιού.
Σημειώσεις συνταγής
Πρόκειται για παραδοσιακή ούγγρικη συνταγή ιδανική για χειμωνιάτικες μέρες. Μπορεί να συνοδευτεί εξαίσια από χυλοπίτες!