Σφουγγάτο Σύρου

Σφουγγάτο - www.sidages.gr

  • Κατηγορία: Μεζέδες
  • Σερβίρει 6
  • Average: 5 (3 votes)

Υλικά

  • 8 κολοκύθια μεσαίου μεγέθους
  • 8 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 ξερό κρεμμύδι μεσαίου μεγέθους, ψιλοκομμένο
  • 1 μικρή πατάτα τριμμένη στον τρίφτη του κρεμμυδιού
  • 1 φλ. τσαγιού άνηθος (ψιλοκομμένος)
  • 1/2 φλ. τσ. μαϊντανός (ψιλοκομμένος)
  • 1 φλ. τσ. δυόσμος (ψιλοκομμένος)
  • 6 αυγά
  • 2 φλ. τσ.φέτα (σε κύβους)
  • 1 φλ. τσ. λαδοτύρι Μυτιλήνης τριμμένο
  • 1/2 φλ. τσ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγη φρυγανιά

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλένουμε τα κολοκύθια και τα τρίβουμε στον τρίφτη από τη χοντρή πλευρά.
  2. Βάζουμε το κολοκύθι και το αφήνουμε να μαραθεί και να βγάλει τα υγρά του, σε μια κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά. Τότε το σουρώνουμε για να στραγγίξει από τα υγρά του.
  3. Παράλληλα, σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και το ξερό κρεμμύδι. Προσθέτουμε το κολοκύθι και την πατάτα.
  4. Κατεβάζουμε απ' τη φωτιά και περιμένουμε να κρυώσουν λίγο τα υλικά.
  5. Χτυπάμε τα αυγά στο μίξερ πολύ μέχρι να ασπρίσουν, προσθέτουμε τα τυριά, και τα προσθέτουμε στο μίγμα από κολοκύθι.
  6. Αφού έχουμε λαδώσει ένα ταψάκι, πασπαλίζουμε το μίγμα με λίγη φρυγανιά και το ρίχνουμε στο ταψάκι.
  7. Στρώνουμε καλά το μίγμα και ψήνουμε στους 180 C για 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

Σημειώσεις συνταγής

Τα τυριά μπορεί να είναι άλλα της επιλογής σας, αν και το αποτέλεσμα είναι καλύτερο με πικάντικα τυριά.


Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα