Σφολιατίνια με μαρμελάδα φράουλας και αμύγδαλα

Σφολιατίνια με μαρμελάδα φράουλας

Τί πιο ωραίο από ένα πρωινό γλύκισμα ή ένα κέρασμα συνοδεία του καφέ σας; Δώστε μια γλυκιά γεύση με σφολιατίνια με μαρμελάδα φράουλα και αμύγδαλα!

  • Κατηγορία: Γλυκά
  • Σερβίρει 12
  • Average: 5 (2 votes)

Υλικά

  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 1 φλιτζάνι μαρμελάδα φράουλα
  • 1 φλιτζάνι αμύγδαλα φιλέ
  • 2 ασπράδια χτυπημένα ελαφρά

Εκτέλεση συνταγής

  1. Κόβουμε κάθε φύλλο σφολιάτας σε 12 μέρη.
  2. Αλείφουμε τα μισά περίπου με τη μισή ποσότητα από τα χτυπημένα ασπράδια και απλώνουμε τη μαρμελάδα αφήνοντας ελεύθερο ένα εκατοστό από τις άκρες της ζύμης.
  3. Πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα φιλέ. Χαράζουμε τα υπόλοιπα κομμάτια ζύμης παράλληλα χωρίς να κόψουμε όμως τις άκρες.
  4. Κολλάμε τα επάνω από τα φύλλα της σφολιάτας όπου έχουμε απλώσει τη μαρμελάδα και αλείφουμε την επιφάνεια με το ασπράδι που περίσσεψε.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° βαθμούς για 10 λεπτά, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180°C και ψήνουμε για 23 λεπτά ακόμα.

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα