Σφολιατίνια με μαρμελάδα φράουλας και αμύγδαλα
Τί πιο ωραίο από ένα πρωινό γλύκισμα ή ένα κέρασμα συνοδεία του καφέ σας; Δώστε μια γλυκιά γεύση με σφολιατίνια με μαρμελάδα φράουλα και αμύγδαλα!
Υλικά
- 2 φύλλα σφολιάτας
- 1 φλιτζάνι μαρμελάδα φράουλα
- 1 φλιτζάνι αμύγδαλα φιλέ
- 2 ασπράδια χτυπημένα ελαφρά
Εκτέλεση συνταγής
- Κόβουμε κάθε φύλλο σφολιάτας σε 12 μέρη.
- Αλείφουμε τα μισά περίπου με τη μισή ποσότητα από τα χτυπημένα ασπράδια και απλώνουμε τη μαρμελάδα αφήνοντας ελεύθερο ένα εκατοστό από τις άκρες της ζύμης.
- Πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα φιλέ. Χαράζουμε τα υπόλοιπα κομμάτια ζύμης παράλληλα χωρίς να κόψουμε όμως τις άκρες.
- Κολλάμε τα επάνω από τα φύλλα της σφολιάτας όπου έχουμε απλώσει τη μαρμελάδα και αλείφουμε την επιφάνεια με το ασπράδι που περίσσεψε.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° βαθμούς για 10 λεπτά, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180°C και ψήνουμε για 23 λεπτά ακόμα.