Σάλτσα κρέατος

Σάλτσα κρέατος με φρούτα του δάσους - συνταγές μαγειρικής

Σάλτσα γλυκόξινη κατάλληλη για ψητά κρέατα όπως γουρουνόπουλο ψητό ή νουά μοσχαριού!

  • Κατηγορία: Κρέας
  • Σερβίρει 4
  • Average: 3.8 (14 votes)

Υλικά

  • 1 λίτρο ζεστό νερό
  • 300 γρ. μαρμελάδα φρούτα του δάσους
  • 2 κύβοι ζωμού βοδινό
  • 3 κ. σούπας κόρν φλάουρ
  • 6 κ. σούπας νερό
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος χαμηλά λιπαρά
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Λιώνουμε σε καυτό νερό τους σπιτικούς κύβους βοδινού.
  2. Προσθέτουμε τη μαρμελάδα από φρούτα του δάσους στη σάλτσα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε χαμηλότερη θερμοκρασία.
  3. Μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε το κορν φλάουρ που έχουμε ήδη διαλύσει σε νερό.
  4. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το λιωμένο βούτυρο μέχρι η σάλτσα μας να χυλώσει και να αποκτήσει μια γυαλιστερή υφή.

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα