Σάλτσα κρέατος
Σάλτσα γλυκόξινη κατάλληλη για ψητά κρέατα όπως γουρουνόπουλο ψητό ή νουά μοσχαριού!
Υλικά
- 1 λίτρο ζεστό νερό
- 300 γρ. μαρμελάδα φρούτα του δάσους
- 2 κύβοι ζωμού βοδινό
- 3 κ. σούπας κόρν φλάουρ
- 6 κ. σούπας νερό
- 150 γρ. κρέμα γάλακτος χαμηλά λιπαρά
- 1/2 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο
Εκτέλεση συνταγής
- Λιώνουμε σε καυτό νερό τους σπιτικούς κύβους βοδινού.
- Προσθέτουμε τη μαρμελάδα από φρούτα του δάσους στη σάλτσα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε χαμηλότερη θερμοκρασία.
- Μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε το κορν φλάουρ που έχουμε ήδη διαλύσει σε νερό.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το λιωμένο βούτυρο μέχρι η σάλτσα μας να χυλώσει και να αποκτήσει μια γυαλιστερή υφή.