Ρολό χοιρινό με καπνιστό τυρί και σύκα

Ρολό χοιρινό με καπνιστό τυρί και σύκα - συνταγές μαγειρικής & ζαχαροπλαστικής

Το ρολό χοιρινό ταιριάζει με διάφορα είδη γέμισης. Εδώ σας παρουσιάζουμε μια εναλλακτική πρόταση για γέμιση από καπνιστό τυρί και σύκα! Δοκιμάστε τη!

  • Κατηγορία: Κρέας
  • Σερβίρει 6
  • Average: 3 (4 votes)

Υλικά

  • 1 κομμάτι χοιρινό για ρολό
  • 20 σύκα αποξηραμένα
  • 400 γρ. καπνιστό τυρί
  • 1 πράσο
  • 1 καρότο
  • 2 κλωνάρια σέλινο ή σέλερι
  • 1 κρεμμύδι
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Αγοράζουμε κομμάτι χοιρινό και έχουμε πει στον κρεοπώλη να το χτυπήσει καλά για να μπορέσουμε να το τυλίξουμε σε ρολό.
  2. Πλένουμε το κρέας και το αλατοπιπερώνουμε καλά.
  3. Στη συνέχεια το απλώνουμε σε επιφάνεια εργασίας και αρχίζουμε να απλώνουμε πάνω τα υλικά, δηλαδή το τυρί σε κομματάκια και τα σύκα (αφού πρώτα τα έχουμε κόψει στη μέση).
  4. Τυλίγουμε σφιχτά και δένουμε το ρολό με σπάγκο.
  5. Παίρνουμε μια γάστρα, βάζουμε σπορέλαιο ή ελαιόλαδο και την τοποθετούμε σε ένα μάτι της κουζίνας, ώστε να σοτάρουμε εκεί το ρολό μέχρι να ροδίσει και από τις 2 μεριές.
  6. Προσθέτουμε και τα λαχανικά σε κυβάκια ώστε να σωταριστούν και αυτά και ύστερα σβήνουμε με το κρασί.
  7. Προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό και βάζουμε τη γάστρα κλειστή σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C για 1 1/2 περίπου ώρα.

Σημειώσεις συνταγής

Κόβουμε το ρολό σε φέτες και σερβίρουμε μαζί με το ζουμί του.


Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα