Ρεβίθια λεμονάτα

Ρεβίθια λεμονάτα

Η κλασσική συνταγή για λεμονάτα ρεβίθια, με ιδιαίτερες γεύσεις.

  • Κατηγορία: Όσπρια
  • Σερβίρει 4
  • Average: 5 (1 vote)

Υλικά

  • 500 γραμμάρια ρεβίθια αναποφλοίωτα
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 1 μεγάλο λεμόνι
  • Ανηθο 1/4 ματσάκι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 4 κ.σ ελαιόλαδο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ξεπλένουμε τα ρεβίθια καλά και τα αφήνουμε να μουλιάσουν απο το βράδυ της προηγουμένης.
  2. Την επόμενη μέρα τα ξεπλένουμε με νερό.
  3. Τα βάζουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε 6 φλυτζάνια του τσαγιού νερό.
  4. Μόλις πάρουν βράση προσθέτουμε το κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες, το ελαιόλαδο, τον άνηθο ψιλοκομμένο, τον χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και κλείνουμε την χύτρα ταχύτητος.
  5. Από την στιγμή που θα "σφυρίξει" η χύτρα χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά.
  6. Αν θέλουμε να χυλώσουν άμεσα, ανοίγουμε την χύτρα και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15 λεπτά ακόμα.

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα