Ρεβιθάδα Σίφνου

Ρεβιθάδα Σίφνου - www.sidages.gr

  • Κατηγορία: Όσπρια
  • Σερβίρει 6
  • Average: 5 (4 votes)

Υλικά

  • 1 κιλό ρεβίθια
  • 1 κ. σ. μαγειρική σόδα
  • 3/4 κ. ψιλοκομμένα κρεμμύδια
  • 3/4 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • νερό
  • λεμόνι (για το σερβίρισμα)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Από βραδύς μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε νερό, το πρωί τους ρίχνουμε τη σόδα και τα αφήνουμε άλλη μισή ώρα να μουλιάσουν. Στη συνέχεια τα ξεπλένουμε καλά (3-4 φορές). Τα βάζουμε σε πήλινο σκεύος και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το λάδι, αλατοπίπερο και νερό.
  2. Το νερό πρέπει να καλύπτει τα ρεβίθια.
  3. Σκεπάζουμε το πήλινο με το καπάκι του και το βάζουμε στον ξυλόφουρνο, όπου και αφήνουμε τη ρεβιθάδα να σιγοψηθεί για 6 περίπου ώρες!
  4. Επίσης μπορείτε να φτιάξετε τη ρεβιθάδα κ να την σιγοψήσετε στον ηλεκτρικό φούρνο για 6 ώρες στους 150 βαθμούς.

Σημειώσεις συνταγής

Το νερό που χρησιμοποιούμε και στο μούλιασμα και στο μαγείρεμα πρέπει να είναι μαλακό (Στη Σίφνο χρησιμοποιούν από το βρόχινο που αποθηκεύουμε στις στέρνες τους).


Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα