Υλικά
- 3 κουταλιές της σούπας μαγιά
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 φλυτζάνια αλεύρι σκληρό
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 κουταλάκι αλάτι
- 1/2 φλιτζάνι βούτυρο
- 6 κρόκοι αυγών
- 3 φλυτζάνια νερό
- 1/2 κιλό κιμά
- λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση συνταγής
- άζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι.
- Διαλύουμε την μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό.
- Ανοίγουμε μια λακκούβα στο αλεύρι και ρίχνουμε τη μαγιά.
- Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά να λιώσει.
- Προσθέτουμε το αλάτι, τη ζάχαρη, τα αυγά και το βούτυρο στο αλεύρι.
- Ζεσταίνουμε το νερό ελαφρώς,το προσθέτουμε και αρχίζουμε το ζύμωμα!
- Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για 15 λεπτά.
- Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε 5 κουταλιές της σούπας λάδι και τσιγαρίζουμε πρώτα το κρεμμύδι και μετά τον κιμά.
- Το αλατοπιπερίζουμε και ανακατεύουμε.
- Αφήνουμε να κρυώσει κάπως το τσιγαρισμένο μείγμα μας.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε μικρές μπάλες.
- Ανοίγουμε με τον πλάστη το κάθε ένα να γίνει μια στρογγυλή πίτα.
- Βάζουμε στη μέση μια κουταλιά κιμά και κλείνουμε καλά τις άκρες πιέζοντας για να μην ανοίξουν στο τηγάνισμα.
- Τα τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.
- Καλή σας όρεξη!
Η συνταγή Πιροσκί με κιμά μαγειρεύτηκε απο : σεφ στις 2011-01-20 19:22