Υλικά
- 3 κουταλιές της σούπας μαγιά
 - 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
 - 2 φλυτζάνια αλεύρι σκληρό
 - 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
 - 1 κουταλάκι αλάτι
 - 1/2 φλιτζάνι βούτυρο
 - 6 κρόκοι αυγών
 - 3 φλυτζάνια νερό
 - 1/2 κιλό κιμά
 - λάδι για τηγάνισμα
 
  Εκτέλεση συνταγής
- άζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι.
 - Διαλύουμε την μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό.
 - Ανοίγουμε μια λακκούβα στο αλεύρι και ρίχνουμε τη μαγιά.
 - Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά να λιώσει.
 - Προσθέτουμε το αλάτι, τη ζάχαρη, τα αυγά και το βούτυρο στο αλεύρι.
 - Ζεσταίνουμε το νερό ελαφρώς,το προσθέτουμε και αρχίζουμε το ζύμωμα!
 - Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για 15 λεπτά.
 - Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε 5 κουταλιές της σούπας λάδι και τσιγαρίζουμε πρώτα το κρεμμύδι και μετά τον κιμά.
 - Το αλατοπιπερίζουμε και ανακατεύουμε.
 - Αφήνουμε να κρυώσει κάπως το τσιγαρισμένο μείγμα μας.
 - Χωρίζουμε τη ζύμη σε μικρές μπάλες.
 - Ανοίγουμε με τον πλάστη το κάθε ένα να γίνει μια στρογγυλή πίτα.
 - Βάζουμε στη μέση μια κουταλιά κιμά και κλείνουμε καλά τις άκρες πιέζοντας για να μην ανοίξουν στο τηγάνισμα.
 - Τα τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.
 - Καλή σας όρεξη!
 
    Η συνταγή Πιροσκί με κιμά μαγειρεύτηκε απο : σεφ στις 2011-01-20 19:22