Πιροσκί με κιμά

  • Κατηγορία: Ορεκτικά
  • Σερβίρει 16
  • Average: 5 (1 vote)

Υλικά

  • 3 κουταλιές της σούπας μαγιά
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 φλυτζάνια αλεύρι σκληρό
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο
  • 6 κρόκοι αυγών
  • 3 φλυτζάνια νερό
  • 1/2 κιλό κιμά
  • λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. άζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι.
  2. Διαλύουμε την μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό.
  3. Ανοίγουμε μια λακκούβα στο αλεύρι και ρίχνουμε τη μαγιά.
  4. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά να λιώσει.
  5. Προσθέτουμε το αλάτι, τη ζάχαρη, τα αυγά και το βούτυρο στο αλεύρι.
  6. Ζεσταίνουμε το νερό ελαφρώς,το προσθέτουμε και αρχίζουμε το ζύμωμα!
  7. Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για 15 λεπτά.
  8. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε 5 κουταλιές της σούπας λάδι και τσιγαρίζουμε πρώτα το κρεμμύδι και μετά τον κιμά.
  9. Το αλατοπιπερίζουμε και ανακατεύουμε.
  10. Αφήνουμε να κρυώσει κάπως το τσιγαρισμένο μείγμα μας.
  11. Χωρίζουμε τη ζύμη σε μικρές μπάλες.
  12. Ανοίγουμε με τον πλάστη το κάθε ένα να γίνει μια στρογγυλή πίτα.
  13. Βάζουμε στη μέση μια κουταλιά κιμά και κλείνουμε καλά τις άκρες πιέζοντας για να μην ανοίξουν στο τηγάνισμα.
  14. Τα τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.
  15. Καλή σας όρεξη!

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα