Πατάτες στο φούρνο με μπέικον και μανιτάρια

Πατάτες στο φούρνο με μπέικον και μανιτάρια

Γρήγορη συνταγή για συνοδευτικό πιάτο, λαχταριστές πατάτες με μπέικον και μανιτάρια!

  • Κατηγορία: Μεζέδες
  • Σερβίρει 6
  • Average: 5 (1 vote)

Υλικά

  • 1 κιλό μικρές στρογγυλές πατάτες
  • 1 πακέτο μπέικον ψιλοκομμένο
  • 400 γραμμάρια μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 1 φ.τσαγιού λευκό κρασί
  • 1 πρέζα σαφράν
  • 1 φ.τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Καθαρίζετε και πλένετε τις πατάτες και τις κόβετε σε κύβους σε μέγεθος μπουκιάς.
  2. Στη συνέχεια κόβετε το μπέικον σε λεπτές φέτες μαζί με τα μανιτάρια.
  3. Βάζετε όλα τα υλικά σε πυρίμαχο σκεύος.
  4. Ραντίζετε με τις 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, το κρασί, σαφράν και ανακατεύετε.
  5. Ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς στις αντιστάσεις για 35 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν οι πατάτες.

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα