Πατάτες στο φούρνο με μπέικον και μανιτάρια
Γρήγορη συνταγή για συνοδευτικό πιάτο, λαχταριστές πατάτες με μπέικον και μανιτάρια!
Υλικά
- 1 κιλό μικρές στρογγυλές πατάτες
- 1 πακέτο μπέικον ψιλοκομμένο
- 400 γραμμάρια μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 1 φ.τσαγιού λευκό κρασί
- 1 πρέζα σαφράν
- 1 φ.τσαγιού ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Καθαρίζετε και πλένετε τις πατάτες και τις κόβετε σε κύβους σε μέγεθος μπουκιάς.
- Στη συνέχεια κόβετε το μπέικον σε λεπτές φέτες μαζί με τα μανιτάρια.
- Βάζετε όλα τα υλικά σε πυρίμαχο σκεύος.
- Ραντίζετε με τις 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, το κρασί, σαφράν και ανακατεύετε.
- Ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς στις αντιστάσεις για 35 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν οι πατάτες.