Μπισκότα με μαρμελάδα

Μπισκότα με μαρμελάδα συνταγές μαγειρικής & ζαχαροπλαστικής- www.sidages.gr

Γεμιστά μπισκότα με μαρμελάδα για μικρούς και μεγάλους γλυκατζήδες!

  • Κατηγορία: Γλυκά
  • Σερβίρει 24
  • Average: 4.1 (29 votes)

Υλικά

  • 250 γραμμ. αλεύρι
  • 50 γραμμ. τριμμένη αμυγδαλόψιχα
  • 180 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κρόκους αυγών
  • 150 γραμμ. ζάχαρη
  • 1 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1/2 φλιτζάνι μαρμελάδα βερίκοκο
  • 1/2 φλιτζάνι μαρμελάδα φράουλα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να ασπρίσει το μείγμα και προσθέτουμε τους κρόκους και το ξύσμα πορτοκαλιού.
  2. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 2 λεπτά και προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και την αμυγδαλόψιχα.
  3. Ανακατεύουμε το μείγμα με μία σπάτουλα και το βάζουμε στο ψυγείο.
  4. Αφήνουμε για 30 λεπτά και πλάθουμε μετά σχηματίζοντας κύλινδρο με διάμετρο περίπου 3 εκατοστά.
  5. Κόβουμε σε 24 φέτες για να σχηματίσουμε τα μπισκότα.
  6. Βάζουμε τα μπισκότα σε ένα ρηχό ταψί στρωμένο με αντικολλητική λαδόκολλα και πατάμε με τον αντίχειρα στο κέντρο το κάθε μπισκότο.
  7. Βάζουμε από λίγη μαρμελάδα στο σημείο που τα πατήσαμε και ψήνουμε τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά.

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα