Μπισκότα με μαρμελάδα
Γεμιστά μπισκότα με μαρμελάδα για μικρούς και μεγάλους γλυκατζήδες!
Υλικά
- 250 γραμμ. αλεύρι
- 50 γραμμ. τριμμένη αμυγδαλόψιχα
- 180 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 κρόκους αυγών
- 150 γραμμ. ζάχαρη
- 1 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1/2 φλιτζάνι μαρμελάδα βερίκοκο
- 1/2 φλιτζάνι μαρμελάδα φράουλα
Εκτέλεση συνταγής
- Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να ασπρίσει το μείγμα και προσθέτουμε τους κρόκους και το ξύσμα πορτοκαλιού.
- Συνεχίζουμε το χτύπημα για 2 λεπτά και προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και την αμυγδαλόψιχα.
- Ανακατεύουμε το μείγμα με μία σπάτουλα και το βάζουμε στο ψυγείο.
- Αφήνουμε για 30 λεπτά και πλάθουμε μετά σχηματίζοντας κύλινδρο με διάμετρο περίπου 3 εκατοστά.
- Κόβουμε σε 24 φέτες για να σχηματίσουμε τα μπισκότα.
- Βάζουμε τα μπισκότα σε ένα ρηχό ταψί στρωμένο με αντικολλητική λαδόκολλα και πατάμε με τον αντίχειρα στο κέντρο το κάθε μπισκότο.
- Βάζουμε από λίγη μαρμελάδα στο σημείο που τα πατήσαμε και ψήνουμε τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά.