Μπέργκερ γεμιστά με μπέικον
Λαχταριστό, σπιτικό μπέργκερ με φρέσκα υλικά της επιλογής μας!
Υλικά
- 4 φέτες μπέικον
- ¼ φλιτζάνι κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 κονσέρβα μανιτάρια, στραγγισμένα και ψιλοκομμένα
- 450 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
- 450 γρ. χοιρινή γέμιση λουκάνικου
- ¼ φλιτζανιού παρμεζάνα, τριμμένη
- ½ κ. γλυκού πιπέρι
- ¼ κ. γλυκού σκόρδο σε σκόνη
- 2 κ. σούπας στέικ σως
Εκτέλεση συνταγής
- Σε ένα τηγάνι, μαγειρέψτε το μπέικον έως ότου γίνει τραγανό.
- Στη συνέχεια, βγάλτε το από το τηγάνι και αφαιρέστε όλο το παραπανίσιο λίπος εκτός από 2 κ. σούπας.
- Σοτάρετε σε αυτό το κρεμμύδι, έως ότου μαλακώσει.
- Θρυμματίστε το μπέικον: προσθέστε το στο τηγάνι μαζί με τα μανιτάρια και αφήστε το μείγμα στην άκρη.
- Αναμείξτε τον κιμά, τη χοιρινή γέμιση, το τυρί, το πιπέρι, το σκόρδο και την στέικ σως σε ένα μεγάλο μπολ.
- Πλάστε 16 μπιφτέκια.
- Μοιράστε το μείγμα του μπέικον επάνω στα οκτώ από τα μπιφτέκια. Βάλτε τα υπόλοιπα οκτώ μπιφτέκια από πάνω και πιέστε τις άκρες σφιχτά για να κλείσουν.
- Ψήστε καλά τα μπιφτέκια σε μέτρια φωτιά (το χοιρινό κρέας στα μπιφτέκια απαιτεί καλό ψήσιμο). Σερβίρετε επάνω σε ψωμάκια, μαζί με μαρούλι εάν επιθυμείτε.