Μπανάνα σπλίτ Καραϊβικής
Εξωτική και γευστική συνταγή για επιδόρπιο μπανάνα σπλιτ!
Υλικά
- 1 κ. σούπας ανάλατο βούτυρο
- 2 μπανάνες
- 1/4 φλιτζανιού ρούμι
- 1/8 κ. γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο
- 1/8 κ. γλυκού κανέλα σκόνη
- 2 κ. σούπας χυμός lime
- 1 τέταρτο παγωτό βανίλια
- 1/4 φλιτζανιού σιρόπι σοκολάτας
- 1/2 φλιτζάνι σαντιγί
Εκτέλεση συνταγής
- Λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύουμε τις μπανάνες κομμένες στα τέσσερα μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν για 1 λεπτό.
- Απομακρύνουμε το σκεύος από τη φωτιά.
- Ανακατεύουμε μέσα το ρούμι, το μοσχοκάρυδο και την κανέλα.
- Δυναμώστε ( προσοχή )ώστε να αναφλεγεί το υγρό για 15 με 30 δευτερόλεπτα.
- Συνεχίστε να μαγειρεύετε κανονικά για άλλα 2 με 3 λεπτά ώσπου να ρουφήξει τα μισά υγρά του. Προσθέστε το χυμό από μοσχολέμονο (λάιμ) και συνεχίστε για άλλο 1 λεπτό.
- Χωρίστε το παγωτό σε 4 μπολάκια. Τοποθετείστε από πάνω τα ζεστά κομμάτια μπανάνα και το μείγμα από ρούμι.
- Περιχύστε με σιρόπι σοκολάτας και σαντιγί.