Μπανάνα σπλίτ Καραϊβικής

Μπανάνα σπλίτ Καραϊβικής - συνταγές ζαχαροπλαστικής - γλυκά

Εξωτική και γευστική συνταγή για επιδόρπιο μπανάνα σπλιτ!

  • Κατηγορία: Γλυκά
  • Σερβίρει 4
  • Average: 4 (5 votes)

Υλικά

  • 1 κ. σούπας ανάλατο βούτυρο
  • 2 μπανάνες
  • 1/4 φλιτζανιού ρούμι
  • 1/8 κ. γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 1/8 κ. γλυκού κανέλα σκόνη
  • 2 κ. σούπας χυμός lime
  • 1 τέταρτο παγωτό βανίλια
  • 1/4 φλιτζανιού σιρόπι σοκολάτας
  • 1/2 φλιτζάνι σαντιγί

Εκτέλεση συνταγής

  1. Λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύουμε τις μπανάνες κομμένες στα τέσσερα μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν για 1 λεπτό.
  2. Απομακρύνουμε το σκεύος από τη φωτιά.
  3. Ανακατεύουμε μέσα το ρούμι, το μοσχοκάρυδο και την κανέλα.
  4. Δυναμώστε ( προσοχή )ώστε να αναφλεγεί το υγρό για 15 με 30 δευτερόλεπτα.
  5. Συνεχίστε να μαγειρεύετε κανονικά για άλλα 2 με 3 λεπτά ώσπου να ρουφήξει τα μισά υγρά του. Προσθέστε το χυμό από μοσχολέμονο (λάιμ) και συνεχίστε για άλλο 1 λεπτό.
  6. Χωρίστε το παγωτό σε 4 μπολάκια. Τοποθετείστε από πάνω τα ζεστά κομμάτια μπανάνα και το μείγμα από ρούμι.
  7. Περιχύστε με σιρόπι σοκολάτας και σαντιγί.

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα