Μοσχάρι με κάρυ
Υλικά
- 800 γρ. σπάλα μοσχαρίσια
- 1 λ. νερό
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 25 γραμ. αλεύρι
- 2 μήλα
- 1 κ.σ. κάρυ
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 ματσάκι μυρωδικά
- ελαιόλαδο
- αλάτι
Εκτέλεση συνταγής
- Ζεσταίνετε το λάδι στην κατσαρόλα και ρίχνετε μέσα το ψιλοκομμένο κρέας και κρεμμύδι. Βάζετε το αλεύρι και το κάρυ και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε 1 λίτρο νερό, 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο, τα μυρωδικά και το αλάτι.
- Βράζετε σε πιο ψηλή θερμοκρασία για λίγη ώρα και στη συνέχεια σε χαμηλότερη για 45 λεπτά σε κατσαρόλα (ή 15 σε χύτρα).
- Βγάζετε το κρέας από την κατσαρόλα και σουρώνετε τη σάλτσα.
- Ξαναβάζετε το κρέας μέσα και περιχύνετε με τη σάλτσα όπου έχετε προσθέσει τα μήλα κομμένα σε μικρούς κύβους.
- Συνεχίζετε να βράζετε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά στην κατσαρόλα ( ή 5 λεπτά στη χύτρα).
Σημειώσεις συνταγής
Σερβίρετε ζεστό!