Μηλόπιτα με σοκολάτα
Μια παραλλαγή της κλασικής και αγαπημένης μηλόπιτας με σοκολάτα.
Υλικά
- 1 πακέτο πτί-μπερ μπισκότα αλεσμένα
- 250 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 250 γρ. βούτυρο
- 150 γρ. ζάχαρη
- 2 κ. γλυκού μπέικιν παουντερ
- 60 γρ. κακάο σκόνη
- 1 κ. γλυκού κανέλα σκόνη
- 80 γρ. αλεύρι
- 4 μήλα
- 4 αυγά
Εκτέλεση συνταγής
- Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι των 28 εκ.
- Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, τα αυγά, το αλεύρι,τη ζάχαρη, το κακάο, τη κανέλα, το μπεικιν παουντερ και τα αλεσμένα πτι μπερ.
- Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το ένα μήλο και το προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με την κουβερτούρα.
- Ανακατεύουμε το μείγμα καλά, αδειάζουμε στο ταψάκι και ισιώνουμε την επιφάνεια.
- Καθαρίζουμε τα υπόλοιπα μήλα, κόβουμε σε λεπτές φέτες και τοποθετούμε επάνω στο μείγμα.
- Ψήνουμε την μηλόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C, για 45 λεπτά περίπου ,μέχρι το πιρουνάκι που θα βάζουμε να βγαίνει στεγνό.
- Όταν ψηθεί και κρυώσει σχετικά, μεταφέρουμε την μηλόπιτα σε πιατέλα και σερβίρουμε.