Μιλφέιγ (Milles feuilles)

Μιλφέιγ (Milles feuilles)

Μιλφέιγ ή (Milles feuilles). Μια απίθανη συνταγή για σπιτικό και υγιεινό Μιλφέιγ

  • Κατηγορία: Γλυκά
  • Σερβίρει 12
  • Average: 3.8 (52 votes)

Υλικά

  • 2 πακέτα ιταλικά μπισκότα Mille Follie
  • Ζεστή Κρέμα:
  • 3 ποτήρια γάλα
  • 5 κ. σούπας ΓΕΜΑΤΕΣ (σαν βουνό) Corn flour
  • 3 κ. σούπας ζάχαρη
  • Κρύα Κρέμα:
  • 1 βούτυρο βιτάμ
  • 2 αυγά
  • 2 φλυτζάνια ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για την προετοιμασία της ζεστής κρέμας, βράζουμε και αφού κρυώσει αυτή η κρέμα ρίχνουμε 3 βανίλιες και ανακατεύουμε.
  2. Το μυστικό είναι αυτή κρέμα, να βγει πολύ σφικτή, αφού κρυώσει.
  3. Για την κρύα κρέμα του μιλφέιγ μας, χτυπάμε 1 βιτάμ, 2 αυγά και 2 φλυτζάνια ζάχαρη άχνη στο μίξερ και αφού χτυπήσουμε καλά, προσθέτουμε την ζεστή κρέμα (αφού έχει κρυώσει) και ανακατεύουμε πολύ καλά να γίνει μια ομοιόμορφη κρέμα.
  4. Χτυπάμε μια σαντιγί Carte d'or ή Garni ή δική μας.
  5. Χωρίζουμε κατά μήκος τα μπισκότα στη μέση και
  6. στρώνουμε - μπισκότα -κρέμα - μπισκότα - κρέμα- μπισκότα- σαντιγί και πασπαλίζουμε με τριμμένα μπισκότα και κανέλα.
  7. Το μυστικό στο μιλφέιγ είναι , να βγει σφικτή η κρέμα και για να μην σας μαλακώσουν τα μπισκότα , στρώνετε λίγες ώρες πριν σερβίρετε τις κρύες κρέμες και σαντιγί.

Σημειώσεις συνταγής

Την επόμενη μέρα το γλυκό εξακολουθεί και είναι τέλειο απλά μαλακώνουν αρκετά τα μπισκότα.


Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα