Μεξικάνικο ρύζι
Μεξικάνικο ρύζι, πικάντικο και γευστικό.
Υλικά
- 1 φλ. άσπρο ρύζι (κατά προτίμηση μακρύκοκκο)
- 1 κ. σούπας σπορέλαιο
- 1 1/2 φλ. ζωμό κοτόπουλο
- 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένο
- 1 πιπεριά καυτερή πράσινη ψιλοκομμένο
- 1 τομάτα ψιλοκομμένη σε κυβάκια
- 1 κύβος κότας
- Αλάτι, πιπέρι
- 1/2 κ. γλυκού κύμινο
- 1/2 φλ. κόλιανδρος ψιλοκομμένος ή σε σκόνη
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση συνταγής
- Σε ένα μέτριο κατσαρολάκι τσιγαρίστε το ρύζι σε μέτρια φωτιά για 3 λεπτά.
- Προσθέστε το ζωμό λαχανικών και βράστε. (για κάθε φλιτζάνι ρύζι βάζουμε 2 φλυτζάνια νερό)
- Ανακατέψτε μέσα το κρεμμύδι, την πράσινη πιπεριά, την καυτερή πράσινη πιπεριά (jalapeno) και την ψιλοκομμένη ντομάτα.
- Βάλτε ακόμα, κύβο κότας, αλάτι, πιπέρι, κύμινο, κόλιανδρο και σκόρδο.
- Βράστε και ταυτόχρονα χαμηλώστε τη φωτιά.
- Μαγειρέψτε για 20 λεπτά.
- Σερβίρετε το μεξικάνικο ρύζι ζεστό.