Υλικά
- 1 1/2 φλ. τσαγιού ρύζι
- 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο
- 4 φλ. τσαγιού ζωμό κότας
- 1 μικρό κουτί αρακά
- Αλάτι - Πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Πλένουμε με πολύ νερό το ρύζι και το στεγνώνουμε σε μία πετσέτα. Ζεσταίνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε το ρύζι και το σοτάρουμε μερικά λεπτά μέχρι να ξανθύνει. Ρίχνουμε τον ζωμό, λίγο αλάτι και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Σιγοβράζουμε μέχρι να απορροφήσει τον ζωμό. Ρίχνουμε τον αρακά, ανακατεύουμε καλά και κατεβάζουμε από την φωτιά.
- Το βάζουμε σε φορμάκια και το σερβίρουμε σε πιατέλα.
Η συνταγή Ρύζι πιλάφι με αρακά μαγειρεύτηκε απο : σεφ στις 2011-11-09 09:17