Μεθυσμένες τηγανίτες με μήλα

Μεθυσμένες τηγανίτες με μήλα - Συνταγές μαγειρικής & ζαχαροπλαστικής

Μια πολύ πρωτότυπη συνταγή για τηγανήτες συνοδευμένες με μήλα και μέλι!

  • Κατηγορία: Γλυκά
  • Σερβίρει 10
  • Average: 3.5 (11 votes)

Υλικά

  • 2 Φλ. αλεύρι (Φαριν-απ)
  • 1 Φλ. γάλα
  • 1 αυγό
  • 5 Μεσ. ξινόμηλα
  • 3⁄4 Φλ. ουίσκι
  • 1⁄2 Κούπα μέλι
  • 6 Κ.σ. καρυδόψιχα
  • 3⁄4 Κούπας ηλιέλαιο (για το τηγάνισμα)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το γάλα, το αυγό και το ουίσκι και τα ανακατεύουμε όλα πολύ καλά μέχρι να γίνουν ένας ομοιόμορφος χυλός. Καθαρίζουμε τα ξινόμηλα και τα κόβουμε σε λεπτές ροδέλες αφαιρώντας τα κουκούτσια τους. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι και μόλις ζεσταθεί βουτάμε μία μία τις ροδέλες στο χυλό και μετά στο τηγάνι. Αφού τηγανίσουμε τις ροδέλες, τις βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και πασπαλίζουμε με το μέλι και την καρυδόψιχα. Σερβίρουμε τις τηγανίτες μας ζεστές ή και κρύες.
  2. Καλή μας όρεξη!

Σημειώσεις συνταγής

Εγώ πάνω από τις τηγανίτες προσθέτω πάντα και λίγη κανέλα τριμμένη που ταιριάζει άψογα με τα μήλα. Δοκιμάστε το!!!


Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα