Μαρμελάδα κεράσι

Μαρμελάδα κεράσι

Μια από τις αγαπημένες μαρμελάδες, το κεράσι, συνοδεύει γλυκά πρωινά και με τα ωραιότερα αρώματα.

  • Κατηγορία: Μαρμελάδα
  • Σερβίρει 15
  • Average: 5 (3 votes)

Υλικά

  • 1 κιλό μαύρα κεράσια
  • 1 κιλό ζάχαρη με πηκτίνη
  • 2 πορτοκάλια (Ξύσμα και χυμό)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλένουμε τα κεράσια, αφαιρούμε το κουκούτσι τους και τα κόβουμε στη μέση.
  2. Βάζουμε όλα τα υλικά μας σε μια βαθιά κατσαρόλα, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε σε πολύ σιγανή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη για περίπου 20 λεπτά.
  3. Ανεβάζουμε λίγο τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς τα κεράσια.
  4. Αυξάνουμε ακόμα λίγο τη φωτιά και αφήνουμε να βράσουν για άλλα 5 λεπτά περίπου.
  5. Κατεβάστε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει 10 λεπτά.
  6. Στην συνέχεια την αποθηκεύουμε σε ζεστά αποστειρωμένα βάζα.

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα