Μαρμελάδα κεράσι
Μια από τις αγαπημένες μαρμελάδες, το κεράσι, συνοδεύει γλυκά πρωινά και με τα ωραιότερα αρώματα.
Υλικά
- 1 κιλό μαύρα κεράσια
- 1 κιλό ζάχαρη με πηκτίνη
- 2 πορτοκάλια (Ξύσμα και χυμό)
Εκτέλεση συνταγής
- Πλένουμε τα κεράσια, αφαιρούμε το κουκούτσι τους και τα κόβουμε στη μέση.
- Βάζουμε όλα τα υλικά μας σε μια βαθιά κατσαρόλα, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε σε πολύ σιγανή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη για περίπου 20 λεπτά.
- Ανεβάζουμε λίγο τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς τα κεράσια.
- Αυξάνουμε ακόμα λίγο τη φωτιά και αφήνουμε να βράσουν για άλλα 5 λεπτά περίπου.
- Κατεβάστε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει 10 λεπτά.
- Στην συνέχεια την αποθηκεύουμε σε ζεστά αποστειρωμένα βάζα.