Μαρμελάδα φράουλα
Η Μαρμελάδα φράουλας είναι από τις συνταγές που κάνουν το πρωινό μας ξεχωριστό! Αν και εποχιακή η φράουλα διατηρείται αρκετό καιρό αφού γίνει μαρμελάδα και σερβίρεται και ως γλυκό του κουταλιού.
Υλικά
- 1 κιλό φράουλες
- 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη (600γραμμάρια)
- 1 λεμόνι, το χυμό
Εκτέλεση συνταγής
- Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τις φράουλες.
- Βάζουμε τις φράουλες σε σειρές σε μία κατσαρόλα, τις πασπαλίζουμε με την ζάχαρη και τις αφήνουμε για μερικές ώρες.
- Βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά και ανακατεύουμε τις φράουλες με τη ζάχαρη έως ότου ζεσταθούν και αρχίσει να λιώνει η ζάχαρη.
- Πατάμε τις φράουλες με ένα πιρούνι μέχρι να μισολυώσουν και βράζουμε την μαρμελάδα φράουλα μέχρι να δέσει.
- Την αφήνουμε να μείνει για 24 ώρες και την ξαναβράζουμε με το χυμό λεμονιού μέχρι να δέσει.
Σημειώσεις συνταγής
Η μαρμελάδα φράουλα διατηρείται για αρκετό καιρό αν βράσουμε τα γυάλινα βαζάκια που την αποθηκεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά. Έτσι στεγανοποιούνται και φεύγει ο αέρας από μέσα.