Μαρμελάδα με κάστανο
Το κάστανο κάνει μια εξαιρετική μαρμελάδα με πλούσια γεύση και είναι ο ιδανικός τρόπος να αξιοποιήσουμε τα περισσευούμενα κάστανα.
Υλικά
- 1 κιλό κάστανα
- 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
- Ζάχαρη
- 1 ποτηράκι ρούμι
Εκτέλεση συνταγής
- Βγάζουμε την εξωτερική φλούδα από τα κάστανα και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό και το αλάτι και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά.
- Όταν τρυπιούνται τα βγάζουμε και ζεστά τα καθαρίζουμε και τα περνάμε από τη μηχανή του πουρέ.
- Μετράμε τόση ζάχαρη όσο και το μείγμα του πουρέ.
- Βάζουμε μαζί στη φωτιά το κάστανα και τη ζάχαρη μαζί με 2 ποτήρια νερό και τα βράζουμε περίπου μισή ώρα.
- Πέντε λεπτά πριν τα κατεβάσουμε ρίχνουμε το ρούμι και ανακατεύουμε.
- Αφήνουμε τη μαρμελάδα να κρυώσει και τη βάζουμε στα βάζα.