Κρουασάν με μαρμελάδα - Croissant
Γλυκά κρουασάν με μαρμελάδα για αχτύπητο πρωινό και όχι μόνο..
- Κατηγορία: Πρωινό - Brunch
- Σερβίρει 10
- Εύκολο
Υλικά
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 8 κουτ. σούπας μαρμελάδα της αρεσκείας σας
- 2 ασπράδια ελαφρό χτυπημένα
- 4 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση συνταγής
- Κόβουμε το φύλλο της σφολιάτας σταυρωτά σε τέσσερα μέρη και χαράζουμε κάθε μέρος ζύμης διαγώνια, σχηματίζοντας έτσι 8 τρίγωνα κομμάτια ζύμης.
- Αλείφουμε κάθε τρίγωνο κομμάτι σφολιάτας με λίγο ασπράδι και πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη.
- Βάζουμε μία κουταλιά μαρμελάδα στο κέντρο κάθε τριγώνου και τυλίγουμε το τρίγωνο ξεκινώντας από τη μεγαλύτερη πλευρά.
- Πιέζουμε τις άκρες και γυρίζουμε προς τα μέσα για να πάρουν το κλασικό σχήμα του κρουασάν όταν ψηθούν.
- Βάζουμε τα κρουασάν με τη σειρά σε ένα ταψί, αλείβουμε την επιφάνεια τους με τα ασπράδια που περίσσεψαν και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C για 20 - 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.