Κριθαράκι με μοσχάρι και φρέσκο θυμάρι
Κριθαράκι με μοσχάρι και φρέσκο θυμάρι, μια παραδοσιακή συνταγή για μοναδική γευση
Υλικά
- 500 γρ μοσχάρι σπάλα
- 500 γρ κριθαράκι μέτριο
- 5 κλωνάρια θυμάρι φρέσκο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1 καρότο
- 1 κλωνάρι σέλερι
- 2 κύβους ζωμό μοσχάρι
- 2 κ.σ βούτυρο
- 100 γρ παρμεζάνα τριμμένη
- 5 κ.σ ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση συνταγής
- Βάζουμε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε τα λαχανικά - καρότο, κρεμμύδι, σέλερι - χοντροκομμένα μέχρι να μαραθούν.
- Κόβουμε το κρέας σε μεγάλα κομμάτια και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά με 2 κ.σ ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν.
- Προσθέτουμε το μοσχάρι στην κατσαρόλα με τα λαχανικά και καλύπτουμε με 2 λίτρα νερό.
- Προσθέτουμε και τους κύβους για ζωμό, αλάτι, και βράζουμε για 2 1/2 ώρες σε χαμηλή φωτιά.
- Στην συνέχεια σουρώνουμε τον ζωμό, και αφαιρούμε το κρέας και τα λαχανικά.
- Σε δυνατή φωτιά καβουρδίζουμε το κριθαράκι σε ελαιόλαδο ανακατεύοντας συνεχόμενα για 4 λεπτά.
- Προσθέτουμε τον ζωμό στο κριθαράκι, λίγο αλάτι και βράζουμε για 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
- Αποσύρουμε από την φωτιά την κατσαρόλα και προσθέτουμε το θυμάρι, το τυρί και το βούτυρο.
- Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε το κριθαράκι με μοσχάρι και φρέσκο θυμάρι άμεσα!