Κρέμ μπρουλέ με γλυκιά κολοκύθα
Κρέμ μπρουλέ με γλυκιά κολοκύθα, μια συνταγή που θα σας εκπλήξει ευχάριστα! Ένα γρήγορο και εντυπωσιακό επιδόρπιο.
Υλικά
- 4 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
- 2 κ. γλυκού βανίλια
- 12 κρόκοι αυγού
- 1/4 φλιτζανιού μαύρη ζάχαρη
- 3/4 φλιτζανιού άσπρη ζάχαρη
- 1 κ. γλυκού κανέλλα (σκόνη)
- 1/4 κ. γλυκού αλάτι
- 1/4 κ. γλυκού τζίντζερ (σκόνη)
- 1/8 κ. γλυκού γαρίφαλλα
- 1 φλιτζανιού τριμμένη (σε πολτό) κολοκύθα
- 1/4 φλιτζανιού άσπρη ζάχαρη
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 165 C.
- Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με τη βανίλια σε ένα μεγάλο κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά.
- Ανακατεύουμε μαζί τους κρόκους, τη μαύρη ζάχαρη, την άσπρη ζάχαρη, την κανέλα, το αλάτι, το τζίντζερ, το γαρύφαλλο και την κολοκύθα, σε ένα μπολ.
- Σιγά- σιγά ρίχνουμε μία κούπα από το μείγμα της κρέμ μπρουλέ και ανακατεύουμε συνεχώς.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε ολόκληρο το μείγμα αυγού μέσα στο κατσαρολάκι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε φορμάκια και τα τοποθετούμε σε κόλλα ψησίματος.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15 λεπτά τις κρέμ μπρουλέ ή αλλιώς creme brulee και ψύχουμε για 4 με 6 ώρες.
Σημειώσεις συνταγής
Πριν το σερβίρισμα περιχύνουμε 1 κ. γλυκού πάνω από κάθε φορμάκι και χρησιμοποιούμε τη σχάρα του φούρνου για να καραμελώσουμε τις κρέμες μας(σε 2 με 3 λεπτά είναι έτοιμες).
Σερβίρουμε αμέσως!