Κρέμ μπρουλέ με γλυκιά κολοκύθα

Κρέμ μπρουλέ με γλυκιά κολοκύθα - συνταγές ζαχαροπλαστικής - γλυκά

Κρέμ μπρουλέ με γλυκιά κολοκύθα, μια συνταγή που θα σας εκπλήξει ευχάριστα! Ένα γρήγορο και εντυπωσιακό επιδόρπιο.

  • Κατηγορία: Γλυκά
  • Σερβίρει 12
  • Average: 4 (57 votes)

Υλικά

  • 4 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
  • 2 κ. γλυκού βανίλια
  • 12 κρόκοι αυγού
  • 1/4 φλιτζανιού μαύρη ζάχαρη
  • 3/4 φλιτζανιού άσπρη ζάχαρη
  • 1 κ. γλυκού κανέλλα (σκόνη)
  • 1/4 κ. γλυκού αλάτι
  • 1/4 κ. γλυκού τζίντζερ (σκόνη)
  • 1/8 κ. γλυκού γαρίφαλλα
  • 1 φλιτζανιού τριμμένη (σε πολτό) κολοκύθα
  • 1/4 φλιτζανιού άσπρη ζάχαρη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 165 C.
  2. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με τη βανίλια σε ένα μεγάλο κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά.
  3. Ανακατεύουμε μαζί τους κρόκους, τη μαύρη ζάχαρη, την άσπρη ζάχαρη, την κανέλα, το αλάτι, το τζίντζερ, το γαρύφαλλο και την κολοκύθα, σε ένα μπολ.
  4. Σιγά- σιγά ρίχνουμε μία κούπα από το μείγμα της κρέμ μπρουλέ και ανακατεύουμε συνεχώς.
  5. Στη συνέχεια ρίχνουμε ολόκληρο το μείγμα αυγού μέσα στο κατσαρολάκι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
  6. Αδειάζουμε το μείγμα σε φορμάκια και τα τοποθετούμε σε κόλλα ψησίματος.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15 λεπτά τις κρέμ μπρουλέ ή αλλιώς creme brulee και ψύχουμε για 4 με 6 ώρες.

Σημειώσεις συνταγής

Πριν το σερβίρισμα περιχύνουμε 1 κ. γλυκού πάνω από κάθε φορμάκι και χρησιμοποιούμε τη σχάρα του φούρνου για να καραμελώσουμε τις κρέμες μας(σε 2 με 3 λεπτά είναι έτοιμες).
Σερβίρουμε αμέσως!


Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα