Κοτόπουλο κάρρυ Τασίας

Κοτόπουλο κάρρυ Τασίας - www.sidages.gr

  • Κατηγορία: Κοτόπουλο
  • Σερβίρει 4
  • Average: 3.8 (4 votes)

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο κομ.σε μερίδες (λίγο αλατοπιπερομμένο)
  • 1-2 κρεμμύδια
  • 1 μικρό μήλο κομ.σε κύβους
  • 1-2 πατάτες σε κύβους
  • 2-3 σκελ,σκόρδο
  • 2 γεμ.κ.σ. κάρρυ
  • 1 γεμ.κ.σ. αλεύρι
  • 1 κύβο Knorr (προαιρετικά)
  • αλάτι, πιπέρι, chilli (για πιο πικάντικο)
  • 1 κ.σ.λεμόνι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Αφού κοκκινίσουμε το κοτόπουλο,(σε ελαιόλαδο),το βγάζουμε σε ένα πιάτο, και κοκκινίζουμε (τσιγαρίζουμε) το κρεμμύδι, σκόρδο, μήλο και προσθέτουμε την σκόνη κάρυ μαζί με το αλεύρι και τηγανίζουμε προσεκτικά (να μην πιάσει στην κατσαρόλα),ανακατεύοντας.
  2. Προσθέτουμε σιγά-σιγά ζεστό νερό, αν έχετε χρησιμοποιήσει κύβο,το ζωμό, και μόλις γίνει μια παχιά σάλτσα προσθέτουμε και το κοτόπουλο με τις πατάτες και το λεμόνι.Νερό όσο χρειαστεί.
  3. Αφήνουμε να σιγοβράσει, σκεπασμένο

Σημειώσεις συνταγής

Κλασσική Ινδική Συνταγή.
Σερβίρεται με πιλάφι, μπορείτε για καλύτερο άρωμα να χρησιμοποιήσετε Basmati.
Αν το έχετε κάνει αρκετά πικάντικο, μπορείτε να το συνοδέψετε , με μπανάνα, ντομάτα κομ. σε κύβους,αβγό βραστό,όλα κομ. σε κύβους, μοιρασμένα σε μπολάκια και σερβίρετε ως εξής:
Πιλάφι, κοτόπουλο με σάλτσα και από επάνω όλα τα παραπάνω συνοδευτικά.


Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα