Κοκτείλ Mai tai
Για το Mai-Tai κυκλοφορούν 11 διαφορετικές συνταγές. Η συνταγή που θεωρείται, η αυθεντική απο το International Bartenders Association και επικρατέστερη, ακολουθεί!
Υλικά
- 40 ml(8 μέρη) λευκό ρούμι
- 20 ml( 4 μέρη) μαύρο ρούμι
- 15 ml(3 μέρη) πορτοκαλί κουρακάο
- 15 ml(3 μέρη) σιρόπι αμύγδαλου(άρωμα πορτοκάλι ή τριαντάφυλλο)
- 10 ml(2μέρη) φρέσκο χυμό λάϊμ
- Τριμμένο πάγο
Εκτέλεση συνταγής
- Σε ένα shaker βάζουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το μαύρο ρούμι.
- Σε ψηλό ποτήρι βάζουμε μέχρι την μέση τριμμένο πάγο.
- Ανακατεύουμε τα υλικά στο σέικερ και σερβίρουμε επάνω στον τριμμένο πάγο σουρώνοντας.
- Προσθέτουμε το μαύρο ρούμι, γαρνίρουμε με ανανά και πίνουμε με καλαμάκι.
- Το κοκτειλ Mai Tai είναι έτοιμο να το απολαύσουμε!
Σημειώσεις συνταγής
Σε κάποιες παραλλαγές μαζί με την φέτα ανανά και φιγουράρει και ένα κεράσι μαρασκίνο!