Ζεστό κρασί - vin chaud

Ζεστό κρασί - vin chaud - συνταγές μαγειρικής & ζαχαροπλαστικής

Ζεστό κρασί, με πλούσια γεύση και θερμαντικές ιδιότητες, ιδανικό για τις κρύες νύχτες του χειμώνα. Ότι πρέπει για μια ρομαντική βραδιά ή μια καλή παρέα.

  • Κατηγορία: Cocktail
  • Σερβίρει 4
  • Average: 4.3 (38 votes)

Υλικά

  • 1 μπουκάλι κόκκινο κρασί
  • 4 ξυλάκια κανέλλα
  • 1/2 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
  • 4 κ. σούπας ζάχαρη
  • 2 ματσάκια κάρδαμο
  • 5 ολόκληρα γαρίφαλλα
  • 1/3 φλυτζανιού κονιάκ

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ανακατέψτε όλα μαζί τα υλικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
  2. Ζεστάνετε το υγρό μείγμα σε πολύ χαμηλή φωτιά και μη το αφήσετε να βράσει.
  3. Θεωρείτε ότι το μείγμα ζεστάθηκε αρκετά όταν η ζάχαρη έχει διαλυθεί και βγαίνει ατμός όταν βάλετε και βγάλετε ένα κουτάλι μέσα στο υγρό.
  4. Αν θέλετε στραγγίστε το ζεστό κρασί από τα μπαχάρια (κανέλα, γαρύφαλλο, κάρδαμο) και σερβίρετε σε κούπες, όπου αν θέλετε μπορείτε να έχετε ήδη βάλει 1 με 2 κουταλιές του γλυκού κονιάκ.

Σημειώσεις συνταγής

Είναι πολύ νόστιμο και δυναμωτικό ειδικά για τις κρύες νύχτες του χειμώνα!


Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα