Ζεστό κρασί - vin chaud
Ζεστό κρασί, με πλούσια γεύση και θερμαντικές ιδιότητες, ιδανικό για τις κρύες νύχτες του χειμώνα. Ότι πρέπει για μια ρομαντική βραδιά ή μια καλή παρέα.
Υλικά
- 1 μπουκάλι κόκκινο κρασί
- 4 ξυλάκια κανέλλα
- 1/2 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
- 4 κ. σούπας ζάχαρη
- 2 ματσάκια κάρδαμο
- 5 ολόκληρα γαρίφαλλα
- 1/3 φλυτζανιού κονιάκ
Εκτέλεση συνταγής
- Ανακατέψτε όλα μαζί τα υλικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
- Ζεστάνετε το υγρό μείγμα σε πολύ χαμηλή φωτιά και μη το αφήσετε να βράσει.
- Θεωρείτε ότι το μείγμα ζεστάθηκε αρκετά όταν η ζάχαρη έχει διαλυθεί και βγαίνει ατμός όταν βάλετε και βγάλετε ένα κουτάλι μέσα στο υγρό.
- Αν θέλετε στραγγίστε το ζεστό κρασί από τα μπαχάρια (κανέλα, γαρύφαλλο, κάρδαμο) και σερβίρετε σε κούπες, όπου αν θέλετε μπορείτε να έχετε ήδη βάλει 1 με 2 κουταλιές του γλυκού κονιάκ.
Σημειώσεις συνταγής
Είναι πολύ νόστιμο και δυναμωτικό ειδικά για τις κρύες νύχτες του χειμώνα!