Κέικ μπανάνα σπλιτ
Το αγαπημένο σας κέικ μπανάνα σπλιτ σε βάση παντεσπάνι! Ένα καλοκαιρινό κέρασμα, γαρνιρισμένο με κεράσια και αμυγδαλόψιχα.
Υλικά
- 500 γρ. μείγμα για παντεσπάνι
- 100 γρ. άνθος αραβοσίτου
- 250 γρ. τυρί κρέμα
- 1 1/2 φλιτζάνι γάλα
- 3 ώριμες μπανάνες
- 2 κονσέρβες ανανάς (250 γρ. περίπου)
- 450 γρ. παγωμένη σαντιγί
- 1 βαζάκι κεράσια ζαχαροπλαστικής
- 1/4 φλιτζανιού αμυγδαλόψιχα
Εκτέλεση συνταγής
- Ψήνουμε το κέικ (παντεσπάνι) όπως αναγράφεται στη συσκευασία του προϊόντος. Κρυώνουμε το κέικ μας τελείως.
- Σε ένα μεσαίο μπολ αναμιγνύουμε το άνθος αραβοσίτου, το τυρί κρέμα και το γάλα μέχρι να γίνει ομογενές το μείγμα.
- Απλώνουμε πάνω στο παντεσπάνι.
- Τεμαχίζουμε τις μπανάνες και τις αραδιάζουμε πάνω από την κρέμα.
- Από πάνω απλώνουμε τον ανανά και στη συνέχεια καλύπτουμε όλο το κέικ με τη σαντιγί.
- Τέλος, γαρνίρουμε με κερασάκια και αμυγδαλόψιχα.