Κέικ λεμόνι χωρίς γλουτένη

Κέικ λεμονιού χωρίς γλουτένη

Κέικ λεμόνι χωρίς γλουτένη, για όλες τις ώρες της μέρας.

  • Κατηγορία: Γλυκά
  • Σερβίρει 10
  • Average: 5 (1 vote)

Υλικά

  • 150 γραμμάρια αμύγδαλα
  • 180 γραμμάρια βούτυρο
  • 130 γραμμάρια ή 1 φ.τσαγιού κρυσταλλική ζάχαρη
  • 4 λεμόνια (ξύσμα - περίπου 2 κ.σ)
  • 4 αυγά κρόκους χωριστά με ασπράδια
  • Εκχύλισμα λεμονιού 1 κουταλάκι του γλυκού
  • 2 κ.σ χυμό λεμονιού
  • 2 κ.σ άχνη ζάχαρη
  • ζάχαρη άχνη για γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμάνουμε το φούρνο σας στους 180 ° C και βουτυρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα 26 εκ.
  2. Στο μπλέντερ ή στο μούλτι χτυπάμε τα αμύγδαλα μαζί με 2 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη.
  3. Αυτό το κάνουμε ωστε να μην κολλήσει το μείγμα αμύγδαλου στα τοιχώματα του μπλέντερ.
  4. Στη συνέχεια σε ένα μπολ ρίχνουμε το μείγμα αμύγδαλου και αφήνουμε στην άκρη.
  5. Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με 100 γραμμάρια ζάχαρη και μέχρι να αφρατέψουν.
  6. Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού , τους κρόκους αυγών και το εκχύλισμα λεμονιού και χτυπάμε μέχρι ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  7. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το μείγμα αμύγδαλου και να ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
  8. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά.
  9. Σε ένα ξεχωριστό μπολ χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να ασπρίσουν.
  10. Σταδιακά προσθέτουμε τα υπόλοιπα 30 γραμμάρια ζάχαρης στα ασπράδια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει σφιχτή μαρέγκα.
  11. Διπλώνουμε τη μαρέγκα στο μείγμα αμύγδαλου μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  12. Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 30 λεπτά.
  13. Αφήστε το κέικ να κρυώσει εντελώς στη φόρμα και αναποδογυρίστε σε ένα πιάτο.
  14. Πασπαλίζουμε το κέικ λεμονιού με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα