Κέικ λεμόνι χωρίς γλουτένη
Κέικ λεμόνι χωρίς γλουτένη, για όλες τις ώρες της μέρας.
Υλικά
- 150 γραμμάρια αμύγδαλα
- 180 γραμμάρια βούτυρο
- 130 γραμμάρια ή 1 φ.τσαγιού κρυσταλλική ζάχαρη
- 4 λεμόνια (ξύσμα - περίπου 2 κ.σ)
- 4 αυγά κρόκους χωριστά με ασπράδια
- Εκχύλισμα λεμονιού 1 κουταλάκι του γλυκού
- 2 κ.σ χυμό λεμονιού
- 2 κ.σ άχνη ζάχαρη
- ζάχαρη άχνη για γαρνίρισμα
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμάνουμε το φούρνο σας στους 180 ° C και βουτυρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα 26 εκ.
- Στο μπλέντερ ή στο μούλτι χτυπάμε τα αμύγδαλα μαζί με 2 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη.
- Αυτό το κάνουμε ωστε να μην κολλήσει το μείγμα αμύγδαλου στα τοιχώματα του μπλέντερ.
- Στη συνέχεια σε ένα μπολ ρίχνουμε το μείγμα αμύγδαλου και αφήνουμε στην άκρη.
- Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με 100 γραμμάρια ζάχαρη και μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού , τους κρόκους αυγών και το εκχύλισμα λεμονιού και χτυπάμε μέχρι ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε το μείγμα αμύγδαλου και να ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
- Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά.
- Σε ένα ξεχωριστό μπολ χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να ασπρίσουν.
- Σταδιακά προσθέτουμε τα υπόλοιπα 30 γραμμάρια ζάχαρης στα ασπράδια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει σφιχτή μαρέγκα.
- Διπλώνουμε τη μαρέγκα στο μείγμα αμύγδαλου μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 30 λεπτά.
- Αφήστε το κέικ να κρυώσει εντελώς στη φόρμα και αναποδογυρίστε σε ένα πιάτο.
- Πασπαλίζουμε το κέικ λεμονιού με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.