Υλικά
- Για την κρέμα κάστανου
- 150 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 1250 γρ. γάλα φρέσκο
- 100 γρ. ζάχαρη
- 120 γρ. βούτυρο σε κύβους και
- 100 γρ. βούτυρο λιωμένο για το άλειμμα των φύλλων
- 4 αβγά χτυπημένα
- 2 βανίλιες
- 500 γρ. φύλλο κρούστας ψιλό
- 400 γρ. βρασμένα κάστανα κομμένα σε κυβάκια
- Για το σιρόπι
- 600 γρ. ζάχαρη
- 350 γρ. νερό
- ½ λεμόνι φρέσκο
- χυμό από 1 λεμόνι φρέσκο
- 2 σφηνάκια λικέρ αμυγδάλου
Εκτέλεση συνταγής
- Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το γάλα με τη ζάχαρη και τις βανίλιες.
- Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, μόλις πάρει βράση και ρίχνουμε
- το σιμιγδάλι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα έως ότου δέσει ελαφρώς.
- Βγάζουμε την κατσαρόλα από την εστία και ρίχνουμε τα αβγά σιγά σιγά.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και τα κάστανα, και ανακατεύουμε.
- Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.
- Αλείφουμε ένα ταψί με λίγη μαργαρίνη και τοποθετούμε σταυρωτά
- τα μισά φύλλα, ραντίζοντας κάθε στρώση με βούτυρο. Αδειάζουμε
- την κρέμα κάστανου και τοποθετούμε τα υπόλοιπα φύλλα,
- σταυρωτά ραντίζοντας κάθε στρώση με βούτυρο.
- Χαράζουμε ελαφρά τις μερίδες στο ταψί, ραντίζουμε με
- νερό και ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο σε μέτρια θερμοκρασία
- για 40-45 λεπτά. Μόλις ψηθεί αφήνουμε να κρυώσει καλά.
- Για το σιρόπι: Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα βαθύ σκεύος και αφήνουμε
- να βράσουν για 10 λεπτά. Περιχύνουμε το χλιαρό σιρόπι πάνω
- από την κρύα καστανόπιτα.
Η συνταγή Καστανόπιτα μαγειρεύτηκε απο : σεφ στις 2011-09-30 10:44