Καρυδόπιτα
Η καρυδόπιτα έχει γλυκιά και ελαφριά γεύση και είναι από τα πιο ωραία γλυκά της Ελληνικής ζαχαροπλαστικής.
Υλικά
- 3 Φλ. καρυδόψιχα (ψιλοκοπανισμένη)
- 6 αυγά
- 270 γρ. ζάχαρη
- 2 Φλ. αλεύρι
- 1 κ. σούπας σοκολάτα
- 2 κ. γλυκού μπέϊκιν πάουντερ
- 1 κ. γλυκού κανέλα
Εκτέλεση συνταγής
- Ξεκινώντας την παρασκευή της καρυδόπιτας, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180c.
- Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια των αυγών.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι και το πασπαλίζουμε και με ζάχαρη.
- Βάζουμε σε ένα μπολ την καρυδόψιχα, την σοκολάτα και ανακατεύουμε.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το μπέϊκιν πάουντερ.
- Βάζουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη και τους κρόκους και τα χτυπάμε καλά.
- Χτυπάμε τ' ασπράδια μαρέγκα.
- Στο μείγμα της ζάχαρης ρίχνουμε τα καρύδια και την κανέλα και μετά το αλεύρι και τη μαρέγκα.
- Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και το ψήνουμε για περίπου μία ώρα.
- Μόλις κρυώσει η καρυδόπιτα πασπαλίζουμε εάν θέλουμε με ζάχαρη άχνη.
Σημειώσεις συνταγής
Η καρυδόπιτα μπορεί επίσης να γαρνιριστεί με γλάσσο σοκολάτας αντί για άχνη ζάχαρη.