Καρυδόπιτα

Καρυδόπιτα - γλυκά - συνταγές ζαχαροπλαστικής

Η καρυδόπιτα έχει γλυκιά και ελαφριά γεύση και είναι από τα πιο ωραία γλυκά της Ελληνικής ζαχαροπλαστικής.

  • Κατηγορία: Γλυκά
  • Σερβίρει 12
  • Average: 3.1 (15 votes)

Υλικά

  • 3 Φλ. καρυδόψιχα (ψιλοκοπανισμένη)
  • 6 αυγά
  • 270 γρ. ζάχαρη
  • 2 Φλ. αλεύρι
  • 1 κ. σούπας σοκολάτα
  • 2 κ. γλυκού μπέϊκιν πάουντερ
  • 1 κ. γλυκού κανέλα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ξεκινώντας την παρασκευή της καρυδόπιτας, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180c.
  2. Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια των αυγών.
  3. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι και το πασπαλίζουμε και με ζάχαρη.
  4. Βάζουμε σε ένα μπολ την καρυδόψιχα, την σοκολάτα και ανακατεύουμε.
  5. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το μπέϊκιν πάουντερ.
  6. Βάζουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη και τους κρόκους και τα χτυπάμε καλά.
  7. Χτυπάμε τ' ασπράδια μαρέγκα.
  8. Στο μείγμα της ζάχαρης ρίχνουμε τα καρύδια και την κανέλα και μετά το αλεύρι και τη μαρέγκα.
  9. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και το ψήνουμε για περίπου μία ώρα.
  10. Μόλις κρυώσει η καρυδόπιτα πασπαλίζουμε εάν θέλουμε με ζάχαρη άχνη.

Σημειώσεις συνταγής

Η καρυδόπιτα μπορεί επίσης να γαρνιριστεί με γλάσσο σοκολάτας αντί για άχνη ζάχαρη.


Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα