Καπνιστός σολoμός
Σπιτικός καπνιστός σολομός για τους μερακλήδες που ψάχνουν κάτι το παραπάνω γευστικά!
Υλικά
- 2 φέτες φρέσκου σολομού
- 2 φρέσκα κρεμμύδια
- 1 σκόρδο
- 1 καυτερή πιπεριά
- δενδρολίβανο
- φασκόμηλο
- 10 τοματάκια μικρά
- λάδι
Εκτέλεση συνταγής
- Θα καπνίσουμε μόνοι μας τον σολομό.
- Η λύση είναι αυτοσχέδια αλλά πολύ απλή και πρακτική.
- Χρειαζόμαστε όμως μάτι γκαζιού και ένα τσίγκινο κουτί από μπισκότα (ή κάτι αντίστοιχο).
- Φιλετάρουμε τα κομμάτια σολομού.
- Στη συνέχεια, μέσα στο τσίγκινο κουτί τοποθετούμε στον πάτο του κουτιού το δεντρολίβανο και το φασκόμηλο.
- Στη μέση του κουτιού βάζουμε ένα μικρό κομμάτι πλέγματος (ώστε να στερεοποιηθεί).
- Τοποθετούμε πάνω το σολομό και κλείνουμε το κουτί με το καπάκι του.
- Στο καπάκι κάνουμε 5-6 τρύπες ώστε να παίρνει αέρα.
- Τοποθετούμε το τσίγκινο κουτί σε μάτι γκαζιού και με τον τρόπο αυτό καπνίζουμε το σολομό.
- Παράλληλα, ετοιμάζουμε μια ελαφριά γαρνιτούρα-σαλάτα.
- Ψιλοκόβουμε τα τοματίνια, το φρέσκο κρεμμυδάκι, την καυτερή πιπεριά, το σκόρδο και ανακατεύουμε καλά.
- Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και λεμόνι.
- 'Όταν είναι έτοιμος ο σολομός μας σερβίρουμε με τη φρέσκια γαρνιτούρα- σαλάτα μας και με οποιοδήποτε άλλο συνοδευτικό της αρεσκείας μας.
Σημειώσεις συνταγής
Η συνταγή είναι κάπως δύσκολη στην εκτέλεσή της αλλά το αποτέλεσμα είναι πολύ γευστικό.