Χοιρινό κρασάτο Καλαματιανό
Υλικά
- 1 1/2 κρέας ψαχνό
- 1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό
- 1/3 φλιτζάνι βούτυρο
- αλάτι,πιπέρι,νερό ανάλογο
Εκτέλεση συνταγής
- Κόβουμε το κρέας σε μικρά τεμάχια(μεγέθους αυγού),το πλένουμε,το στραγγίζουμε καλά και το τηγανίζουμε σε τηγάνι.
- Αφού τηγανίσουμε όλα τα τεμάχια τα βάζουμε μέσα στο τηγάνι και τα σβήνουμε με το κρασί.
- Αφού πάρει το φαγητό βράση,το ρίχνουμε σε κατσαρόλα,προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, 1 φλιτζάνι ζεστό νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει, προσθέτοντας, αν χρειαστεί λίγο ζεστό νερό μέχρις ότου ψηθεί και μείνει μόνο με τη σάλτσα του.
Η συνταγή Χοιρινό κρασάτο Καλαματιανό μαγειρεύτηκε απο : stelios στις 2011-04-07 10:10