Χοχλιοί μπουμπουριστοί

Χοχλιοί μπουμπουριστοί - www.sidages.gr

  • Κατηγορία: Μεζέδες
  • Σερβίρει 6
  • Average: 4.9 (7 votes)

Υλικά

  • 1 κιλό σαλιγκάρια
  • 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί ή ξίδι
  • 1 ποτηράκι αλεύρι
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι, δεντρολίβανο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βάζουµε τα σαλιγκάρια σε µία λεκάνη µε νερό και τα αφήνουμε µέχρι να βγάλουν έξω τα κεφάλια τους (για τουλάχιστον µισή ώρα) και τα καθαρίζουμε καλά.
  2. Πετάµε όσα σαλιγκάρια δεν έχουν βγάλει τα κεφάλια τους έξω.
  3. Βάζουµε σε µια κατσαρόλα νερό µέχρι τη µέση και µόλις βράσει ρίχνουμε τα σαλιγκάρια µέσα µε 3 κουταλιές αλάτι.
  4. Όταν αρχίζουν να βγάζουν αφρούς, προσθέτουµε ένα ποτηράκι ξίδι και τα αφήνουμε να βράσουν 10 λεπτά.
  5. Μετά πετάµε το νερό και τα ξεπλένουμε πολύ καλά µε κρύο νερό.
  6. Αλατίζουμε τα σαλιγκάρια, τα αλευρώνουμε και τα βάζουµε σε καυτό ελαιόλαδο µε το στόµιο προς τα κάτω για 3 λεπτά.
  7. Ρίχνουμε το δεντρολίβανο, το αλάτι, το πιπέρι, τα ανακατεύουμε µια φορά και µετά από 2 λεπτά τα σβήνουμε µε κρασί.
  8. Τα αφήνουμε να πάρουν µια βράση και είναι έτοιµα για σερβίρισμά.

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα