Χοχλιοί με χόντρο
Μια παραδοσιακή συνταγή από την Κρήτη για εναλλακτικό τρόπο μαγειρέματος των σαλιγκαριών. Δοκιμάστε τη!
Υλικά
- 1/2 κιλό χοχλιοί (σαλιγκάρια)
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι χόντρο (είδος τραχανά)
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1/2 κ. γλυκού κύμινο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση συνταγής
- Βράζουμε τα σαλιγκάρια μας (τους χοχλιούς) σε αρκετό νερό και τους καθαρίζουμε πολύ καλά.
- Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι καλά σε ελαιόλαδο και ρίχνουμε τους χοχλιούς να τσιγαριστούν και αυτοί.
- Προσθέτουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και το κύμινο και μαγειρεύουμε μαζί για λίγο.
- Ρίχνουμε 3 φλιτζάνια νερό και όταν βράσει προσθέτουμε τον χόντρο και λίγο ακόμα αλατοπίπερο.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συχνά για να μην κολλήσει.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να τραβήξει όλα τα υγρά του.