Χοχλιοί με χόντρο

Σαλιγκάρια με χόντρο - συνταγές για σαλιγκάρια

Μια παραδοσιακή συνταγή από την Κρήτη για εναλλακτικό τρόπο μαγειρέματος των σαλιγκαριών. Δοκιμάστε τη!

  • Κατηγορία: Μεζέδες
  • Σερβίρει 4
  • Average: 4.3 (10 votes)

Υλικά

  • 1/2 κιλό χοχλιοί (σαλιγκάρια)
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι χόντρο (είδος τραχανά)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1/2 κ. γλυκού κύμινο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράζουμε τα σαλιγκάρια μας (τους χοχλιούς) σε αρκετό νερό και τους καθαρίζουμε πολύ καλά.
  2. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι καλά σε ελαιόλαδο και ρίχνουμε τους χοχλιούς να τσιγαριστούν και αυτοί.
  3. Προσθέτουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και το κύμινο και μαγειρεύουμε μαζί για λίγο.
  4. Ρίχνουμε 3 φλιτζάνια νερό και όταν βράσει προσθέτουμε τον χόντρο και λίγο ακόμα αλατοπίπερο.
  5. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συχνά για να μην κολλήσει.
  6. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να τραβήξει όλα τα υγρά του.

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα