Γαρίδες με μπέικον και σάλτσα ντομάτας

Γαρίδες με μπέικον και σάλτσα ντομάτας

Πρόκειται για μια νόστιμη συνταγή για σάλτσα με γαρίδες, ντομάτα και μπέικον. Η σάλτσα αυτή ταιριάζει πολύ με σπυρωτό ρύζι ή μακαρόνια της αρεσκείας σας.

  • Κατηγορία: Θαλασσινά
  • Σερβίρει 4
  • Average: 4.7 (3 votes)

Υλικά

  • Για τη σάλτσα:
  • 1 πακέτο γαρίδες καταψυγμένες αποφλοιωμένες
  • 1 ώριμη ντομάτα
  • 2 κ. σούπας βούτυρο
  • 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 πακέτο μπέικον
  • 2 κ. σούπας ρακή (ή άλλο άσπρο ποτό)
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγο θυμάρι
  • λίγο ταμπάσκο (προαιρετικά)
  • Για το ρύζι:
  • 2 φλυτζάνια γεμάτα ρύζι (parboiled)
  • 1,5 λίτρο νερό

Εκτέλεση συνταγής

  1. Η συνταγή μας είναι πολλή απλή και νόστιμη. Ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο με το βούτυρο. 'Οταν είναι σε καλή θερμοκρασία ρίχνουμε τις αποφλοιωμένες γαρίδες μας και τις αφήνουμε σε πρώτη φάση να ξεπαγώσουν και σε δεύτερη φάση να τσιγαριστούν. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε.
  2. Εντωμεταξύ ψιλοκόβουμε το μπέικον σε τετράγωνα κομματάκια, ξεφλουδίζουμε μια ώριμη ντομάτα την ψιλοκόβουμε και την αφήνουμε στην άκρη. 'Οση ώρα προσπαθούμε να ροδίσουμε τις γαρίδες, ψήνουμε μέσα σε ένα αλουμινόχαρτο σε μια τοστιέρα το μπέικον. (ή σε ένα άλλο τηγανάκι χωρίς πρόσθετο βούτυρο ή ελαιόλαδο).
  3. Προσέχουμε τις γαρίδες, βλέπουμε ότι σιγά σιγά μαζεύουν βγάζοντας παράλληλα πολύ από το ζουμί τους. 'Ετσι αρχίζουν να βράζουν για ένα δεκάλεπτο μέσα στο ζουμί τους.
  4. Σβήνουμε στη συνέχεια με τη ρακή, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το μπέικον, τη ντομάτα, ελάχιστο ταμπάσκο και λίγο θυμάρι. Αφήνουμε να σιγοβράσει και να δέσει η σάλτσα μας για άλλα 10 λεπτά.
  5. Στο διάστημα αυτό βράζουμε νερό σε μια κατσαρόλα και όταν είναι έτοιμο, το αλατίζουμε, ρίχνουμε μια κουταλιά ελαιόλαδο και ρίχνουμε το ρύζι μας για βράσιμο για 20 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο, στραγγίζουμε και ξαναανακατεύουμε στην κατσαρόλα με λίγο βούτυρο.
  6. Τώρα είναι έτοιμο και το ρύζι και η σάλτσα μας. Σερβίρουμε το ρύζι περιχύντας από πάνω τη σάλστα ντομάτας με τις γαρίδες και το μπέικον!

Σημειώσεις συνταγής

Η συνταγή είναι εξαιρετικά επιτυχημένη και εύκολη!


Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα