Υλικά
- 2 φλιτζάνια τσαγιού γαρίδες, βρασμένες και καθαρισμένες
- 1 φλιτζάνι τσαγιού κεφαλοτύρι
- 1 φλιτζάνι τσαγιού μπεσαμέλ σφικτή
- 2 αυγά
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
- φρυγανιά κοπανισμένη
- λάδι για το τηγάνισμα
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Κόβετε τις γαρίδες σε 4-3 κομματάκια την κάθε μία και τις βάζετε σε λεκανίτσα.
- Προσθέτετε τη μπεσαμέλ, τους κρόκους των αυγών, το τυρί, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε πολύ καλά.
- Πλάθετε τις κροκέτες σε σχήμα στρογγυλό ή κυλινδρικό.
- Χτυπάτε ελαφρά τα 2 ασπράδια με 2 κουταλιές νερό και παίρνοντας μία-μία κροκέτα τη βουτάτε στη κοπανισμένη φρυγανιά, κατόπιν στα χτυπημένα ασπράδια και πάλι σε φρυγανιά.
- Τις τηγανίζετε σε καυτό λάδι αλλά σιγανή φωτιά,να ψηθούν καλά και να ροδίσουν.
Η συνταγή Γαρίδες κροκέτες μαγειρεύτηκε απο : stelios στις 2011-04-12 15:17