Γαρδουμπάκια

Γαρδουμπάκια

Πασχαλινή και παραδοσιακή ελληνική συνταγή για γαρδουμπάκια! Η γεύση θα σας μείνει αξέχαστη!

  • Κατηγορία: Κρέας
  • Σερβίρει 6
  • Average: 3.6 (24 votes)

Υλικά

  • 1 συκωταριά αρνίσια με τα εντεράκια
  • 1 κιλό χόρτα ανάμεικτα
  • (σέσκουλα, μαρούλι, καυκαλήθρες)
  • 1/2 κιλό κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός
  • λίγος άνιθος
  • λίγος μάραθος
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλένουμε πολύ καλά τα εντεράκια περνώντας από μέσα τους τρεχούμενο νερό και ωσότου αυτό βγεί τελείως διαυγές και καθαρό (μπορεί να χρειαστούν αρκετά χέρια νερό).
  2. Τα αφήνουμε σε λεκανίτσα με τις άκρες τους προς τα έξω.
  3. Κόβουμε τη συκωταριά σε κομμάτια και παράλληλα ψιλοκόβουμε τα χορταρικά μας (μαρούλι, σέσκουλα, καυκαλήθρες, μαϊντανό, μάραθο, κρεμμυδάκια, άνιθο και σκόρδο) και τα τοποθετούμε όλα σε ένα μπωλ με αλατοπίπερο.
  4. Παίρνουμε 1 μαρουλόφυλλο, 1 σέσκουλο, 2 κρεμμυδάκια, 1 κομμάτι συκώτι, 1 πνευμόνι, λίγα μυρωδικά, αλάτι και σκόρδο, τα τυλίγουμε και τα δένουμε με τα εντεράκια (όπως ακριβώς στο κοκορέτσι).
  5. Κάνουμε το ίδιο με όλα τα υλικά. 'Οταν τελειώσουμε με τα γαρδουμπάκια, τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψάκι, προσθέτουμε το κρασί και τα ψήνουμε στους 180 C για μιάμιση ώρα.

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα