Γαλοπούλα με λάχανο τουρσί
Υλικά
- 1 κιλό γαλοπούλα βρασμένη και ξεκοκαλισμένη
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
- 1/2 φλιτζανιού τσαγιού κρασί λευκό ξηρό
- 1 κιλό λάχανο τουρσί μισοβρασμένο και καλά στραγγισμένο
- αλάτι,πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Παίρνετε ένα ταψάκι και ρίχνετε το μισό βούτυρο.
- Το αλείφετε καλά.
- Χωρίζετε το λάχανο σε δύο μέρη και στρώνετε το μισό στο ταψάκι.
- Τοποθετείτε επάνω στο λάχανο τα κομματάκια γαλοπούλας και τα σκεπάζετε με το υπόλοιπο λάχανο.
- Αλατοπιπερώνετε και ραντίζετε με το κρασί.
- Περιχύνετε το φαγητό με το υπόλοιπο βούτυρο και βάζετε σε μέτριο φούρνο να ψηθεί για 30 λεπτά.
Σημειώσεις συνταγής
Για να μη καεί το λάχανο,σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο.Αν δεν έχετε λάχανο τουρσί,χρησιμοποιήστε λάχανο αφού το βράσετε σε νερό και ξύδι για 15 λεπτά.