Φριτάτα με κολοκυθάκια και δυόσμο

  • Κατηγορία: Μεζέδες
  • Σερβίρει 4
  • Average: 2 (2 votes)

Υλικά

  • 400γρ. μέτριες πατάτες κομμένες σε ροδέλες
  • 400γρ. μέτρια κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες
  • 120ml ελαιόλαδο
  • 7-8 αυγά
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. δυόσμος ψιλοκομμένος
  • λίγο ανθότυρο, χοντροτριμμένο
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βάζετε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι και, όταν ζεσταθεί αρκετά, σιγοτηγανίζετε τις πατάτες για 5-7 λεπτά.
  2. Τις αφαιρείτε με τρυπητή κουτάλα και τις βάζετε σε ένα βαθύ μπολ. Στη συνέχεια σιγοτηγανίζετε τα κολοκυθάκια για 3-5
  3. λεπτά.
  4. Τα αφαιρείτε και τα βάζετε στο μπολ με τις πατάτες.
  5. Στη συνέχεια χτυπάτε τα αυγά και τα προσθέτετε στις πατάτες
  6. με τα κολοκυθάκια, το δυόσμο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το
  7. αλατοπίπερο.
  8. Ανακατεύετε καλά και ρίχνετε το μείγμα σε αντικολλητικό τηγάνι για 5-7 λεπτά, μέχρι να κάνει ωραία
  9. κρούστα από κάτω.
  10. Αν θέλετε γυρίζετε και από την ανάποδη
  11. για να ψήσετε. Προσθέτετε από πάνω ανθότυρο όσο είναι ζεστό ώστε να αρχίσει να λιώνει και πασπαλίζετε με
  12. φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου.

Σημειώσεις συνταγής

Σερβίρεται κομμένη σε τρίγωνα!


Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα