Φριτάτα με κολοκυθάκια και δυόσμο
Υλικά
- 400γρ. μέτριες πατάτες κομμένες σε ροδέλες
 - 400γρ. μέτρια κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες
 - 120ml ελαιόλαδο
 - 7-8 αυγά
 - 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
 - 2 κ.σ. δυόσμος ψιλοκομμένος
 - λίγο ανθότυρο, χοντροτριμμένο
 - αλάτι και πιπέρι
 
Εκτέλεση συνταγής
- Βάζετε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι και, όταν ζεσταθεί αρκετά, σιγοτηγανίζετε τις πατάτες για 5-7 λεπτά.
 - Τις αφαιρείτε με τρυπητή κουτάλα και τις βάζετε σε ένα βαθύ μπολ. Στη συνέχεια σιγοτηγανίζετε τα κολοκυθάκια για 3-5
 - λεπτά.
 - Τα αφαιρείτε και τα βάζετε στο μπολ με τις πατάτες.
 - Στη συνέχεια χτυπάτε τα αυγά και τα προσθέτετε στις πατάτες
 - με τα κολοκυθάκια, το δυόσμο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το
 - αλατοπίπερο.
 - Ανακατεύετε καλά και ρίχνετε το μείγμα σε αντικολλητικό τηγάνι για 5-7 λεπτά, μέχρι να κάνει ωραία
 - κρούστα από κάτω.
 - Αν θέλετε γυρίζετε και από την ανάποδη
 - για να ψήσετε. Προσθέτετε από πάνω ανθότυρο όσο είναι ζεστό ώστε να αρχίσει να λιώνει και πασπαλίζετε με
 - φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου.
 
Σημειώσεις συνταγής
Σερβίρεται κομμένη σε τρίγωνα!
 