Φριτάτα με κολοκυθάκια και δυόσμο
Υλικά
- 400γρ. μέτριες πατάτες κομμένες σε ροδέλες
- 400γρ. μέτρια κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες
- 120ml ελαιόλαδο
- 7-8 αυγά
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 κ.σ. δυόσμος ψιλοκομμένος
- λίγο ανθότυρο, χοντροτριμμένο
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Βάζετε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι και, όταν ζεσταθεί αρκετά, σιγοτηγανίζετε τις πατάτες για 5-7 λεπτά.
- Τις αφαιρείτε με τρυπητή κουτάλα και τις βάζετε σε ένα βαθύ μπολ. Στη συνέχεια σιγοτηγανίζετε τα κολοκυθάκια για 3-5
- λεπτά.
- Τα αφαιρείτε και τα βάζετε στο μπολ με τις πατάτες.
- Στη συνέχεια χτυπάτε τα αυγά και τα προσθέτετε στις πατάτες
- με τα κολοκυθάκια, το δυόσμο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το
- αλατοπίπερο.
- Ανακατεύετε καλά και ρίχνετε το μείγμα σε αντικολλητικό τηγάνι για 5-7 λεπτά, μέχρι να κάνει ωραία
- κρούστα από κάτω.
- Αν θέλετε γυρίζετε και από την ανάποδη
- για να ψήσετε. Προσθέτετε από πάνω ανθότυρο όσο είναι ζεστό ώστε να αρχίσει να λιώνει και πασπαλίζετε με
- φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου.
Σημειώσεις συνταγής
Σερβίρεται κομμένη σε τρίγωνα!