Φιλέτα κοτόπουλου με μουστάρδα και κάπαρη
Ελαφριά και νόστιμα φιλέτα κοτόπουλο με σως μουστάρδας και κάπαρη, τέλεια για όσους λατρεύουν τις φίνες γεύσεις!
Υλικά
- 1/2 κιλό στήθος κοτόπουλου σε φιλέτα
- 1 κύβο για ζωμό λαχανικών
- 4 κ. σούπας μουστάρδα
- 2 κ. σούπας κάπαρη
- ελαιόλαδο
- αλεύρι
- γάλα
- άμυλο πατάτας
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Διαλύουμε τον κύβο λαχανικών σε ένα μπρίκι νερό.
- Αλευρώνουμε τα φιλέτα κοτόπουλου ελαφρώς και τα αλείφουμε με μουστάρδα.
- Τσιγαρίζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, για λίγα λεπτά και στο τέλος προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, σκεπάζουμε με καπάκι και μαγειρεύουμε το φαγητό για ακόμα 10 λεπτά προσθέτοντας και άλλο ζωμό λαχανικών εάν χρειάζεται.
- Στο μεταξύ, διαλύουμε μια κουταλιά άμυλο πατάτας μέσα σε 4 κουταλιές γάλα.
- Προσθέτουμε το διαλυμένο άμυλο και την κάπαρη στο κοτόπουλο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό, περιχύνοντας το κοτόπουλο με την σάλτσα.