Φαρφάλε με αγκινάρες

Φαρφάλε με αγκινάρες - συνταγές μαγειρικής & ζαχαροπλαστικής

Ποιός είπε ότι η αγκινάρες γίνονται μόνο αλά πολίτα; Τώρα, δοκιμάστε συνταγή για φαρφάλε ζυμαρικά με αγκινάρες!

  • Κατηγορία: Ζυμαρικά
  • Σερβίρει 4
  • Average: 4.7 (7 votes)

Υλικά

  • 500 γρ. φαρφάλε
  • 5 μεσ. αγκινάρες (μόνο τις καρδιές )
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 6 κομ. μπέικον καπνιστό
  • 1 σκελίδες σκόρδο
  • 1⁄4 Φλ. χυμό λεμονιού
  • 4 κτ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κτ.γ. αλάτι
  • 1 κτ.γ. πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε φέτες τα κρεμμυδάκια.
  2. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το μισό ελαιόλαδο και τα σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά.
  3. Προσθέτουμε τις αγκινάρες, κατόπιν το ψιλοκομμένο σκόρδο, αλατοπίπερο και ραντίζουμε με τον χυμό λεμονιού.
  4. Βράζουμε το μείγμα για 5 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά συμπληρώνουμε με το μπέικον αφού πρώτα το έχουμε κόψει σε μικρά κομματάκια και το αφήνουμε να βράσει ακόμη 20 λεπτά.
  5. Εν τω μεταξύ βράζουμε τα ζυμαρικά για 11 λεπτά σε άφθονο αλατισμένο νερό, σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε στην έτοιμη σάλτσα της αγκινάρας αμέσως προσθέτοντας το υπόλοιπο λάδι.
  6. Σερβίρουμε αμέσως.
  7. Καλή μας όρεξη!

Σημειώσεις συνταγής

Ένα εντυπωσιακό και ελαφρύ πιάτο σε ελάχιστο χρόνο για να ξεφεύγουμε και λίγο από τα καθιερωμένα!


Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα