Enchilladas κοτόπουλο
Enchilladas κοτόπουλο - Η φημισμένη μεξικάνικη συνταγή για κοτόπουλο!
Υλικά
- 1 κ. σ. βούτυρο
- ½ φλ. Φρέσκα πράσινα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- ½ κ. γλ. σκόρδο σκόνη
- 1 βαζάκι ψιλοκομμένα πράσινα τσίλι
- 1 κουτάκι κρέμα μανιταρόσουπας
- ½ φλ. sour cream
- 1 ½ φλ. βραστό ή ψητό κοτόπουλο στήθος κομμένο σε μικρές λωρίδες
- 1 φλ. λιωμένο τυρί cheddar
- 6 πίτες tortillas
- ¼ φλ. γάλα
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 °C. Λαδώνουμε ελαφρά ένα δίσκο ψησίματος.
- Λιώνουμε το βούτυρο σε μεσαίο κατσαρολάκι και σε μέτρια θερμοκρασία και σοτάρουμε το κρεμμυδάκι για 3-4 λεπτά.
- Προσθέτουμε το σκόρδο (σκόνη), τα πράσινα τσίλι, την κρέμα μανιταριών και τη sour cream.
- Ανακατεύουμε καλά και κρατάμε τα ¾ αυτής της σάλτσας και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Στο υπόλοιπο ¼ προσθέτουμε τα κομμάτια κοτόπουλο και το τυρί τσένταρ και ανακατεύουμε καλά όλα μαζί.
- Γεμίστε την κάθε τορτίγια αλευριού με το μείγμα κοτόπουλου και τυλίξτε σε ρολλάκια.
- Σ’ ένα μικρό μπολ συνδυάστε τα ¾ του μίγματος με το γάλα. Αλείψτε τα ρολλάκια τορτίγιας με το μείγμα αυτό και ρίξτε από πάνω το υπόλοιπο τσένταρ.
- Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 30- 35 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.