Αυγά Benedict
Αυγά Benedict, ενα πρωινό για δυνατό ξεκίνημα!
- Κατηγορία: Πρωινό - Brunch
- Σερβίρει 4
- Εύκολο
Υλικά
- 4 αυγά μέτρια
- 4 φέτες ψωμιού μεγάλες ή στρογγυλά ψωμάκια
- 100 γρ. σπανάκι baby για γαρνιτούρα
- 6 ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 4 φέτες καπνιστό fouantre χοιρινό
Εκτέλεση συνταγής
- Βάζουμε σε μία κατσαρόλα νερό, και το φτάνουμε ίσα ίσα να σιγοβράζει.
- Βάζουμε πλαστική μεμβράνη πάνω από 4 μικρά κεραμικά φορμάκια (ράμεκιν), και την πιέζουμε να απλθωθεί καλά.
- Σπάμε 1 αυγό μέσα σε κάθε φορμάκι.
- Τυλίγουμε προσεκτικά την μεμβράνη βγάζοντας τον αέρα δημιουργώντας σακουλάκια αυγού και κάνουμε κόμπο για να μην μας ανοίξουν.
- Βάζουμε προσεκτικά τα αυγά με την μεμβράνη στην κατσαρόλα
- Αφήνουμε 4 λεπτά να ποσαριστούν, θέλουμε να είναι ζουμερά εσωτερικά χωρίς όμως να διαλύουν κατα το σερβίρισμα.
- Αφαιρούμε τα αυγά από την κατσαρόλα και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Το λαδώνουμε ελαφρά και φρυγανίζουμε τα ψωμάκια από τις δύο πλευρές.
- Όταν είναι έτοιμα τα αφαιρούμε από το τηγάνι.
- Σε ένα πιάτο βάζουμε την γαρνιτούρα μας - σπανάκι, ντοματίνια και τις φέτες από το ψωμί.
- Πάνω από το ψωμί μοιράζουμε τις φέτες του ζαμπόν και 1 αυγό ποσέ σε κάθε φέτα.
- Ρίχνουμε τη σάλτσα Hollandaise πάνω από τα αυγά.
- Προσθέτουμε πιπέρι και θυμάρι - άν θέλουμε, και σερβίρουμε.
Σημειώσεις συνταγής
Δείτε την συνταγή για την ολλανδέζ