Αυγά Benedict

Αυγά Benedict, ενα πρωινό για δυνατό ξεκίνημα!
- Κατηγορία: Πρωινό - Brunch
 - Σερβίρει 4
 - Εύκολο
 
Υλικά
- 4 αυγά μέτρια
 - 4 φέτες ψωμιού μεγάλες ή στρογγυλά ψωμάκια
 - 100 γρ. σπανάκι baby για γαρνιτούρα
 - 6 ντοματίνια κομμένα στη μέση
 - 4 φέτες καπνιστό fouantre χοιρινό
 
Εκτέλεση συνταγής
- Βάζουμε σε μία κατσαρόλα νερό, και το φτάνουμε ίσα ίσα να σιγοβράζει.
 - Βάζουμε πλαστική μεμβράνη πάνω από 4 μικρά κεραμικά φορμάκια (ράμεκιν), και την πιέζουμε να απλθωθεί καλά.
 - Σπάμε 1 αυγό μέσα σε κάθε φορμάκι.
 - Τυλίγουμε προσεκτικά την μεμβράνη βγάζοντας τον αέρα δημιουργώντας σακουλάκια αυγού και κάνουμε κόμπο για να μην μας ανοίξουν.
 - Βάζουμε προσεκτικά τα αυγά με την μεμβράνη στην κατσαρόλα
 - Αφήνουμε 4 λεπτά να ποσαριστούν, θέλουμε να είναι ζουμερά εσωτερικά χωρίς όμως να διαλύουν κατα το σερβίρισμα.
 - Αφαιρούμε τα αυγά από την κατσαρόλα και τα αφήνουμε στην άκρη.
 - Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
 - Το λαδώνουμε ελαφρά και φρυγανίζουμε τα ψωμάκια από τις δύο πλευρές.
 - Όταν είναι έτοιμα τα αφαιρούμε από το τηγάνι.
 - Σε ένα πιάτο βάζουμε την γαρνιτούρα μας - σπανάκι, ντοματίνια και τις φέτες από το ψωμί.
 - Πάνω από το ψωμί μοιράζουμε τις φέτες του ζαμπόν και 1 αυγό ποσέ σε κάθε φέτα.
 - Ρίχνουμε τη σάλτσα Hollandaise πάνω από τα αυγά.
 - Προσθέτουμε πιπέρι και θυμάρι - άν θέλουμε, και σερβίρουμε.
 
Σημειώσεις συνταγής
Δείτε την συνταγή για την ολλανδέζ
 