Αλλιώτικη τάρτα λεμόνι για λιτοδίαιτους
Υλικά
- Για την βάση
- μπισκότα digestive (προτείνω χωρίς ζάχαρη,όση ποσότητα σας αρέσει αρκεί να καλύψει τον πάτο του σκεύους της τάρτας)
- για τη γέμιση
- 6 αυγά
- 200 γρ. ζάχαρη
- 90 γρ. χυμό λεμονιού (φρέσκος χυμός από 3 λεμόνια)
- 2 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού ( από 3 λεμόνια)
- 180 ml κρέμα γάλακτος ή γάλα 3,5% λιπαρά.
Εκτέλεση συνταγής
- Αρχικά,θρυμματίζετε τα μπισκότα στο μούλτι και τα τοποθετείτε στην ταρτιέρα την οποία έχουμε αλείψει προηγουμένως με μαργαρίνη ή βούτυρο .
- Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά, τη ζάχαρη, το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού για λίγο.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος ή το γάλα και χτυπάμε για λίγο έως όλα τα υλικά ομογενοποιηθούν και τα ρίχνουμε πάνω από τα μπισκότα .
- Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο το γλυκό και ψήνουμε για περίπου 30-35 λεπτά .
- Μόλις κρυώσει η τάρτα τη βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
- Πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Σημειώσεις συνταγής
μια τάρτα διαφορετική από τις άλλες που προσφέρει απόλαυση γλιτώνοντας τις περιττές θερμίδες της ζύμης που επιτάσσει η κλασική τάρτα!!
Η συγκεκριμένη παρομοιάζεται με ένα cheese cake!!!!!